Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ryszard-M

Duży problem z Festiną

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Posiadam Festine 16388/4. Zegarek jest strasznie pechowy, więcej czasu spędził w serwisie niż na ręku.

Zaczęło się od tego że bateria nie wytrzymywałą więcej niz pół roku została wymieniona 4 razy w okresie 2 lat. Wymieniona w serwisie gwarancyjnym, tłumaczenie serwisu były następujące "zegarek ma większy apetyt na baterie niż przeciętne i jest to normalne" przy drugiej wymiane baterii, zegarek wrócił z serwisu z uszkodzoną koronką, potem wymienioną ją na nową, przy 4 wymianie baterii nalegałem na wymiane zegarka na nowy lecz serwis się nie zgodził i wymienił mechanizm na nowy. Jakiś czas temu znowu odpadła koronka, która była już przez serwis wymieniana znowu zareklamowałem i stwierdzili, że to uszkodzenie mechaniczne i nie naprawią zegarka, mogą zrobić to odpłatnie za 360 zł ( przy czym zegarek kosztował około 500 zł). Co w takim wypadku robić z tak pechowym zegarkiem ? Czy są jeszcze jakieś sposoby na walke z serwisem ? Gwarnacja już mineła, lecz na wymieniane elementy ma 2 lata od daty ich wymiany, więc na baterie, mechanizm i koronkę mam jeszcze gwarancję. Dziś w aparcie sprzedawca polecił mi by napisać reklamację "z ustawy". Czy ktoś jest w temacie ? Wie jak to zrobić i jest w stanie mi pomóc ? Czy jest jeszcze jakaś szansa by wymienić zegarek na nowy ? Aha i jeszcze jedno po wymianie mechanizmu zegarek, póżni sie około 5 minut na tydzień. Proszę o pomoc

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Aha i jeszcze jedno po wymianie mechanizmu zegarek, póżni sie około 5 minut na tydzień. Proszę o pomoc

Pozdrawiam

Wykorzystaj ten fakt. Dla większości zwykłych mechanizmów kwarcowych dopuszczalna odchyłka miesięczna wynosi 15 sekund. Zdecydowanie mechanizm do wymiany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wysłałam ci wiadomość prywatną, mam nadzieję, że pomocną ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.