star_20 1 #1 Napisano 26 Lutego 2009 Gdyby tak ktoś z młodszych, a z dużą wiedzą nie tylko zegarową ale i komputerową chciał się zająć stworzenia (przy KMZiZ) Wirtualnego Muzeum Zegarków, czyli uporządkowanego zbioru fotografii (cyferblat+werk?) wszelakich zegarków, które są w posiadaniu forumowiczów, oczywiście tych, którzy zdjęcia chcieliby udostępnić. Zbiór musiałby być usystematyzowany chronologicznie i tematycznie. I byłby to zbiór zegarków wszystkich (w pojedynczych egz. danego modelu). Nie wiem ale katalog (zwany katalogiem KMZiZ) miałby swoją systematykę do odszukiwania. Zamieszczanie fotografii byłoby anonimowe, dla bezpieczeństwa posiadaczy. Gigantyczna praca. Kto by jej podołał. Na początek mógłby to być podkatalog sowieckich zegarków. Mogłyby powstawać katalogi równocześnie. Tak wiem, sprawa serwera, kosztów, chęci. Może jest w sieci takie muzeum, tylko ja o tym nie wiem, ale obawiam się, że są katalogi kolekcjonerskie, a nie zupełne. Może powstałoby muzeum złożone z 10 000 zegarków. Ciekaw jestem zdania Szanownych. 0 pumpernikiel & zorkij 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snake_08 1 #2 Napisano 26 Lutego 2009 Super pomysł STAR...aczkolwiek tak jak wspomniałeś -gigantyczne przedsięwzięcie ...ale może... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GrzecH 6 #3 Napisano 26 Lutego 2009 Super pomysł STAR...aczkolwiek tak jak wspomniałeś -gigantyczne przedsięwzięcie ...ale może... nie śmiem się nie zgodzić......ale tworzenie od postaw wszystkiego?Może usustematyzować galerię?A co do Radzieckich :http://www.ussrwatches.info/main.phpPozdrG 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach