JACA 0 #1 Napisano 5 Czerwca 2009 Witam I. Proszę o opinię w poniższych aukcjach : Nie wklejamy linków komercyjnych - regulamin które z nich są OK,a które to podróba ? W aukcji aukcji nr.2 gwarancja3-letnia,a nr.3 jest 2 letnia ??? Na jednej z nich wstawiona jest też fotka z niebieskim podświetleniem i literą G na wyświetlaczu ?Czyżby były jakieś różne wersje ? Jedyne dw 6600 miałem okazję pomacać z 10 lat temu(kolega przywiózł z Francji),wpadł w oko od razu.Jednak z 2 lata póżniej w ZIBI Szczecin odesłali mnie z kwitkiem,bo ponoć już go nie produkują ??? -więc co to jest na allegro ?-jakieś leżaki magazynowe ? /wznowili serię ?Jak powinna wyglądać koperta oraz MADE IN ......... jaki kraj ? Zapewne jeśli leżak magazynowy to bateria lada dzień do wymiany? -czy takie wymieniane przez Was wytrzymiją tyle co fabryczna ? II.Proszę o wskazanie linków,gdzie będzie cała historia G-SHOCK'ów wraz z foto dla porównania. III.Mile widziane są również wszelkie sugestie nt. innego masywnego modelu G-SHOCK'a JACA 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość zimny-wiatr #2 Napisano 5 Czerwca 2009 A więc tak na szybko. Bierz tego z drugiego linku póki jeszcze jest w tej cenie, bo nie długo nie będzie. Sprzedawca sprawdzony przeze mnie osobiście. Wszystkie 3 to oryginały. Co do gwarancji, to żaden z tych sprzedawców nie daje gwarancji oficjalnego dystrybutora (ZIBI) tylko swoje własne, stąd ta rozbierznośc. Co do okresu kiedy ten model produkowano to nie jestem w stanie Ci odpowiedzieć. W sumie to troche żałuję że nie wziąłem tego modelu EDIT: zajrzyj tu: http://mygshock.com/wiki/ tu są opisane chyba wszystkie modele G-shocków 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACA 0 #3 Napisano 6 Czerwca 2009 Wielkie dzięki za odpowiedź.Jeszcze parę pytań mam:-rozumiem,że ZIBI jest głównym dystrybutorem CASIO ? na Polskę i przez to daje gwarancję 3 letnią link 2 też ? -czy gwarancja 3 letnia z opcją przedłużenia do 6 występuje tylko na najnowsze modele ? czy na każdy jeden ? Gdzie są produkowane GSHOCKI ? czy tylko JAPAN ? oryginalne...-jeszcze w temacie nie jestem lecz mając pewne rozeznanie w nożowych sprawach wiem,że aby obniżyć koszta produkcji sporo tańszych modeli klepią na na Taiwanie ? -sprubuję dodzwonić siedo ZIBI w Szczecienie,lecz może ktoś zna sklepową cenę DW 6600 ?-i czy jak kupię taki z opcją 3 letniej gwarancji to uznają w każdym punkcie serwisowym CASIO ???-jeszcze jedno -czy możliwe aby bateria fabryczna wytrzymała 5 lat w tym modelu,ponoć tyle chodziła u kolegi ? JACA 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teshima 7 #4 Napisano 6 Czerwca 2009 Jeszcze parę pytań mam:-rozumiem,że ZIBI jest głównym dystrybutorem CASIO ? na Polskę i przez to daje gwarancję 3 letnią link 2 też ? -czy gwarancja 3 letnia z opcją przedłużenia do 6 występuje tylko na najnowsze modele ? czy na każdy jeden ? Gdzie są produkowane GSHOCKI ? czy tylko JAPAN ? oryginalne...-jeszcze w temacie nie jestem lecz mając pewne rozeznanie w nożowych sprawach wiem,że aby obniżyć koszta produkcji sporo tańszych modeli klepią na na Taiwanie ? -sprubuję dodzwonić siedo ZIBI w Szczecienie,lecz może ktoś zna sklepową cenę DW 6600 ?-i czy jak kupię taki z opcją 3 letniej gwarancji to uznają w każdym punkcie serwisowym CASIO ???-jeszcze jedno -czy możliwe aby bateria fabryczna wytrzymała 5 lat w tym modelu,ponoć tyle chodziła u kolegi ? JACA ZIBI jest jedynym oficialnym (autoryzowanym) dystrybutorem Casio na PL.Z tego co wiem to tylko top'owe modele g-shock sa produkowane w japonii, moj jest z filipin.dodatkowe lata gwarancyjne mozesz dokupic do kazdego modelu, ktory kupujesz z oryginalna gwarancja ZIBI.watpie zeby ZIBI uznalo inna gwarancje niz swoja ale mozesz sie wyklocic. To dlatego, ze w PL nie ma Casio Poland tak jak np. Sony Poland.Fabryczne baterie trzymaja najdluzej ale czas zalezy wielu czynnikow jak np. ile razy bedziesz uzywal podswietlenia czy alarmu.W instrukcji powinnien byc rozpisany czas zywotnosci baterii w zaleznosci od czestotliwosci uzywania podswietlenia i alarmu. 0 Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACA 0 #5 Napisano 7 Czerwca 2009 Witam ponownie,zakup chwilowo wstrzymany,przeleciałem po internecie i wyszło,że ogólnie Casio DW 6600 występowały jako : 1.DW 6600 - 1 V lub określane(może mylnie)czasem jako DW 6600 -1VZ -fotografie takie same były - tzn.czarna obudowa,czerwony napis g-shock,białe napisy na obudowie ,zielone podświetlenie i napis ILLUMINATOR lub ELEKTRO ILLUMINESCENCE i niebieskie.Przycisk ILLUMINATOR -siwy. 2.DW 6600 C-1V -jak powyżej z wyjątkiem podświetleniana niebiesko i wielką czerwoną literą G na wyświetlaczu -delikatnie widoczna bez podświetlania i mocna czerwień przy użyciu illuminatora.Przycisk ILLUMINATOR -siwy. 3.DW 6600 "stelth"-cała obudowa w czerni -wszystkie napisy tylko wytłoczone.Przycisk ILLUMINATOR -siwy.-również z paskiem parcianym występował 4.DW 6600 "fox fire"-ILLUMINATOR niebieski i wielki czerwony skorpion na wyświetlaczu,niebieskie napisy na obudowie,niebieski pasek,niebieski przycisk ILLUMINATORA4.a -pomarańczowy napis"G-SHOCK oraz przycisk ILLUMINATORA zarówno 4 i 4.a. miały napis FOX FIRE zamiast illuminator Poradżcie proszę jaki kupić: zwykły-bez G na wyświetlaczu i zieleń czy ten z G i niebieskie światło-bo tylko one są osiągalne w necie.Niestety nie mam gdzie porównać w realu,bo ponoć tylko na zamówienie są dostępne. Proszę również o fotki obu wersji z życia wzięte,tzn na dłoni oraz z użyciem illuminatora,bo te co znalazłem w necie to tylko zwykłe lipne foto marketingowe i zdecydować się nie mogę. [email protected] 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mickey 2 #6 Napisano 7 Czerwca 2009 Miałem DW-6600C-1V podświetlenie mi się podobało, a to G w ogóle nie przeszkadza po paru dniach. Na ręce własnej foty nie mam, ale tu masz na ręce Ashanti znalazłem jeszcze takie: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACA 0 #7 Napisano 7 Czerwca 2009 Dzięki za fotohmm.a patrząc na obie wersje ze względu na jasność podświetlenia to mocniej zielone czy niebieskie daje chyba pierwotnie w 6600 była zieleń ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mickey 2 #8 Napisano 7 Czerwca 2009 Początkowo była zieleń i z tego co czytałem jedna z najmocniejszych w G-Shockach, niebieskie jest mocne, ale nie na tyle żeby oślepić w środku nocy, gdy sprawdza się godzinę co uważam za duży +. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACA 0 #9 Napisano 7 Czerwca 2009 skoro zieleń mocniejsza,od niebieskiego-więc będzie zieleń + te zbrojenie,co jest na ostatnim foto,wizualnie dodaje drapieżności-tylko ile to kosztuje ? bo z zastosowań to chyba zabezpiecza tylko ? przed przerysowaniem samej góry zegarka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość zimny-wiatr #10 Napisano 7 Czerwca 2009 A to zabezpieczenie to nie jest przypadkiem "prywatny tunning" ??? Tak samo jak usunięcie napisów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mickey 2 #11 Napisano 7 Czerwca 2009 Znalazłem tylko jeden sklep z taką przyjemnością - 12 funtów...Przy czym nie mają już na stanie. Ale jeśli nie ma na stanie to chyba nie jest to link komercyjny, a jedynie informacyjny, więc zapodam klik Uprzedzając pytanie ze względu na to, że DW-6600 i DW-6900 mają tę samą kopertę, bezel - będzie pasował oczywiście face protector od tego modelu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACA 0 #12 Napisano 7 Czerwca 2009 http://img.skitch.com/20080825-fj4bjdndnue...gsp5mtdfbwf.jpg -taki czarny też wyszedł z fabryki,a "face protector" jak dobrze pamiętam to na BABY-G masowo był ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość zimny-wiatr #13 Napisano 7 Czerwca 2009 http://img.skitch.com/20080825-fj4bjdndnue...gsp5mtdfbwf.jpg -taki czarny też wyszedł z fabryki,a "face protector" jak dobrze pamiętam to na BABAY-G masowo był ? Możliwe po prostu jeden z klubowiczów kiedyś starł napisy ze swojego i tak mi się skojarzyło 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACA 0 #14 Napisano 10 Czerwca 2009 WitamZnalazłem wkońcu Dw 6600 zwykły zielony bez Gponiżej w linkach fotki : czy wygląda OK ? tzn.oryginał ? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/db2f64127a89dd0c.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/966d01856a90b506.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ddc1f84f709ca31a.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/045334572e5896ee.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5cc1eef666e88a22.html również przydałyby się namiary na sklep/użytkownika forum co jest wstanie takie starsze modele załatwić JACA 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hot_wax 0 #15 Napisano 10 Czerwca 2009 oryginał 0 Poszukuje przycisk do Poljot chrono 3133WodołazDivers:Alba, Seiko 7002-7000, amfibia blue lux & black.22 - G-ShockSeiko bellmaticPoljot Chrono 3133Orion Seal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACA 0 #16 Napisano 19 Czerwca 2009 hmm.zegarek dotarł,jednak nie mogę zabrać się do zrobienia fotek...-poprawię się w weekenddręczy mnie parę spraw,tzn: 1.na kopercie w prostokącie mam 1199-prawdopodobnie to data produkcji,czyli listopad 1999 ? 2.w instrukcji obsługi jest wzmianka,..."o ochronie zegarka gumową uszczelką,która powinna być wymieniana co 2-3 lata użytkowania"...-więc jeśli zegarek ma prawie 10 lat ? to czy swobodnie mogę go użytkować w wodzie ? 3.bateria-również w instrukcji jest,iż średnia żywotność bateri wynosi 2 lata-3 sekundy podświetlenia dziennie+20 sekund alarmu dziennie:-w sklepie twierdzą,że nowej nie wstawiali,przed wysyłką,śrubki również nienaruszone wyglądają(być może wymieniono baterię przed wysyłką do Polski) Bateria CR 2016-jakiego producenta polecacie ? lub jakie fabrycznie wstawiano/wstawiają do G-SHOCK'ów ?-czy wymiana bateri w casio g-shock dw6600 jest problematyczne ? co i jak po kolei ? 4.Pasek-gdzieś na forum w jakimś temacie o użytkowaniu/serwisowaniu G-SHOCK'ów ,była wzmianka o wymianie paska co 3-4 lata ? -jeśli tak jest faktycznie to zrobię sobie zapas póki są dostępne ... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- a teraz parę słów o zegarku:Pierwsze wrażenie-jest piękny /wielki ? lub raczej taki powinien być-ani za mały,ani za duży.Bardzo lekki,wcale go nie czuć na nadgarstku.Jego gabaryty pasują zarówno osobie szczupłej jak i potężnej w budowie ciałaDostępne funkje...tzn.są podstawowe/wystarczające... Zastanawia mnie jedynie wyświetlacz-tzn,mam wrażenie,że sam środek zegarka (zarówno mój jak i druga sztuka mego brata) skierowany jest ku oczom "nosiciela"-tzn :-patrząc na wprost,lekko z dołu i od lewej strony jest idealny obraz -czyli pozycje takie jak w momencie odczytu godziny-a gdy patrzy się od góry i z prawej jakby obraz cyfer gorzej widoczny ??? -jedyne co bym zmienił to pasek na 2x grubszy,bo ten fabryczny trochę cieńko wyglądaw stosunku do samego zegarka Wznowienie produkcji DW 6600 widzę jako pierwotny kształt obudowy+2x grubszy pasek+izolacja MUDMANA+funkcje REISMANA,.cena 500 zł max. JACA 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
flawless 18 #17 Napisano 19 Czerwca 2009 mi przydalaby sie szlufka do paska bo pękła 0 MUZZY IN GONDOLAND...Sylvia tells them to wait in the tool shed for her to come to them with food and clocks for Muzzy (who eats them)... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teshima 7 #18 Napisano 19 Czerwca 2009 cyfra w prostokacie to nie data produkcji tylko numer module (referencyjny) zegarka.o wymianie uszczelki co 2-3 lata pisza w kazdej instrukcji od Casio. jesli bateria dziala to ja bym nic nie wymienial - ani uszczelki ani baterii.czy zegarek byl uzywany czy "lezakowal" gdzies?baterie wymieniac najlepiej w autoryzowanym serwisie casio, musza zrobic test szczelnosci i dostaniesz na to dokument. baterie najlepiej japonska, srebrna - lepiej dorzucic pare groszy i otwierac zegarek jak najrzadziej.co do wymiany paska to sam na oko i po ogledzinach mozesz sprawdzic czy trzeba go wymieniac. co do kupowania na zapas to mysle, ze beda pasowac paski od innych modeli ale lepiej to potwierdz jeszcze u kogos. gratuluje zakupu! zastanawiam sie nad nastepnym g-shock'iem i w wybranych modelach jest rowniez 6600 ale wybor ciezki 0 Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACA 0 #19 Napisano 20 Czerwca 2009 teshimaobydwa zegarki są nowe,(widzę,że nie wpisałem,ale musiałem kupić 2 sztuki)kupione w polskim sklepie(wyszło taniej niż bym kupował detalicznie w USA/Australii,,,sieć ZIBI już ich nie ma w swej ofercie)Jak wygląda ten test szczelności?Ile taka serwisowa wymiana wraz z testem kosztuje w Polsce w "ASO CASIO" ? Zastanawia mnie również samo mocowanie śrubek od koperty-czy one sątylko wkręcane w samą gumę,czy jest może tam jakiś "sworzeń" ?Czy same śrubki są zabezpieczane przed odkręceniem klejem w "rodzaju LOCTITE średnia moc" tak jak robią to w nożach ? Może ktoś obaznany w rozmiarch pasków zna jakiś gruby/masywny,który by pasowałdo DW 6600. JACA 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
teshima 7 #20 Napisano 20 Czerwca 2009 w jakim polskim sklepie kupowales, ze wyszlo Tobie taniej? ja zwsze kupuje w canadzie (nie tylko zegarki), w tej chwili cena 6600 to 79,95 CAD.do testu szczelnosci jest takie specjalne urzadzenie ale nie wiem dokladnie jak to dziala nigdy nie wymienialem baterii. ciekawe jest to, ze jak zegarek nie przejdzie szczelnosci to nadal dziala czyli jakos to na "sucho musza robic. za test przy wymianie baterii nie placisz bo to ich obowiazek zeby sprawdzic czy zegarek zachowal szczelnosc.nie ma w PL ASO CASIO bo nie ma w polsce casio wszystko zalatwiasz w zibi. nie mam pojecia ile kosztuje bateria i wymiana.przypuszczam, ze w kopercie jest jakis "sworzen" bo inaczej konstrukcja nie byla by tak wytrzymala, a co do zabezpieczen srubek to jakos to tez musi byc rozwiazane bo inaczej wykrecaly by sie pod wplywem drgan. 0 Casio: MQ-30W, DBC-30, G100-1BV, GW6900-1JF / Byl DW-6620 Scorpion, G2300-9V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACA 0 #21 Napisano 5 Września 2009 [ 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mickey 2 #22 Napisano 5 Września 2009 Przegiąłeś z rozdzielczością zdjęć. Do tego nieco je zoptymalizuj, bo 2-3MB to trochę too much... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JACA 0 #23 Napisano 21 Stycznia 2010 Witam Okazało się,że różnych wersji modelu CASIO G-shock DW 6600 było dużo,dużo więcej niż wcześniej opisałem http://watchshock.com/archive/Casio/G-Shock/DW-6xxx/ Nosząc swój DW 6600 już parę miesięcy...-jestem zadowolony z wyboru tego modelu,brat również ze swego egzemparza-czekam na GW 6600/-gdyby GW 6600 się jednak nie pojawił wtedy przymierzam się do kupna jeszcze jednego DW 6600(taki leżak szufladowy awaryjny,gdy obecny się zużyje a DW 6600 będzie nieosiągalny za lat 15-ście)(współczesne G-SHOCKI gubią mi się na dłoni-jedynie FROGMAN się maży,a w sklepie nawet pomacać nie można ) Znalazłem pewien minus:-tzn powinna być opcja wyłączenia sygnału/sam alarm świetlny-pasek chyba powinien być dwa razy grubszy,raczej lepiej by się komponował(w serwisie szukałem coś grubego do przekładki/przymiarki i lipa/albo serwis lipa i jego zaopatrzenie... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 925 #24 Napisano 22 Stycznia 2010 -tzn powinna być opcja wyłączenia sygnału/sam alarm świetlny Chiałbys , żeby migał, ale nie robił piiii czy robił pii i nie migał? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
panx 0 #25 Napisano 22 Stycznia 2010 Chiałbys , żeby migał, ale nie robił piiii czy robił pii i nie migał? Przecież napisał wyraźnie.Mi to pii też przeszkadza /w DW6900, G100/.Trochę wstyd, że Casio nie wprowadziło funkcji MUTE w DW6600/6900. Przecież mają to najprostsze zegarki za kilka złotych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach