Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

msokol19

Podróby w lombardach.

Rekomendowane odpowiedzi

Zrobiłem sobie dzisiaj tournee po przybytkach zwanych lombardami :) Każdy z nas wie, że sprzedaż podróbek jest karana przez prawo RP.

Nie było ani jednego w którym nie trafiłbym na podróbę.

"Tissot Le Locle" za 350 zł, "Tag Heuer Carrera" za 150 zł, "Omega De Ville" z kołakszialem za 250, dwa złote Roleksy (z nabitymi próbami 750 i obłażącą "złotą").

Jak to więc w końcu jest - karalne, czy nie? Co z tym należy robic?

Nie wiem czy nie było już takiego tematu, nie wypatrzyłem na szybko, ale pisze w przypływie emocji.

Wysyłane z mojego Z10 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to norma

u mnie w mieście policja chodzi regularnie po lombardach ale sami się nie znają tylko szukają kradzionych rowerów

raz interesowali się moim zegarkiem ale to chyba dlatego że cena była powyżej tysiąca i szukali jakiegoś konkretnego modelu

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To raczej "martwe" prawo.... :(

Wszędzie jest tak samo.....ciężko w lombardzie znależć ....oryginalny zegarek.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się, kolejny "martwy" przepis... Co dziwi mnie jeszcze bardziej, to że sporo tych zegarków trafia na Allegro, lombardy jakoś nie maja krępacji... Caveat emptor!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W jaki sposób musiałaby zareagować policja, gdyby zaczęło się takie rzeczy zgłaszać? Dużo zachodu by było dla osoby, która by to zgłaszała? Może by wypadało zacząć coś takiego robić?

Wysyłane z mojego Z10 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.