Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Sierek

Timex Ironman Triathlon - zegarek dla biegaczy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

od jakiegoś czasu zacząłem intensywnie biegać i podjąłem decyzję o zakupie zegarka dedykowanego dla biegaczy. Spodobały mi się zegarki Timex, a konkretnie wybrałem ten model:

http://zegarownia.pl/zegarek-meski-timex-ironman-triathlon-t5k726

Niestety nie są to tanie zegarki. Myślałem nawet o kupnie lepszego ze względu na większą liczbę funkcji, jednak ich cena nie pozwala mi wydać aż tyle pieniędzy.

Czy znacie może jakieś zagraniczne strony, na którym mógłbym taniej kupić takie zegarek? Wiem, że są takie, jednak nie mogłem znaleźć żadnych, które miałyby w ofercie zegarki dla biegaczy.

Proszę o pomoc.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie jest , czego oczekujesz od zegarka do biegania ?

Masz tutaj opcję z pulsometrem - będziesz z tego korzystał ?

Często mnogość funkcji wydaje się potrzebna na początek , potem jednak okazuje się często że z nich nie korzystasz.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, przede wszystkim szukałem zegarka z opcją mierzenia pulsu. Szukałem wśród G Shocków i tańszych Timexów, ale niestety nie znalazłem, dlatego też jestem skłonny zamówić zegarek z zagranicy, byle był tańszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jezeli szukasz tanszych pulsometrow to przejrzyj ofertę Decathlonu .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za pomoc! Oferta ciekawa i nawet niedrogie te pulsometry:) Szkoda, że nie ma zegarko-pulsometrów w takich cenach:)

pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za pomoc! Oferta ciekawa i nawet niedrogie te pulsometry:) Szkoda, że nie ma zegarko-pulsometrów w takich cenach:)

pozdrawiam!

?

Przecież każdy ma funkcje zegarka .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz odwagę to i kolor Ci nie będzie przeszkadzał :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do biegania najpotrzebniejszy jest pomiar tempa, a do tego potrzebny jest zegarek z gpsem. Najtańsze modele to koszt 500-600 zł. Na bazarku masz teraz Garmina 10 w dosyć okazyjnej cenie: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/107790-s-garmin-forerunner-10/

Jeśli chcesz jednak sam zegarek z pomiarem pulsu, nie musisz wydawać 350 zł, zmieścisz się spokojnie w 100-150. Pulsometry Sigma czy te z oferty Decathlonu dają radę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie najważniejszy jest pomiar czasu :)

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie najważniejszy jest pomiar czasu :)

A czemu sam pomiar czasu, bez odniesienia do dystansu, ma służyć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie uważam że do biegania koniecznie jest potrzebny gps i pulsometr.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bo nie jest potrzebny, jeśli kogoś nie interesuje tempo biegu i mierzenie swoich wyników.

Natomiast w tym temacie kolega nie pytał się, czy jest mu zegarek potrzebny, tylko jaki kupić, więc zakładam, że chce widzieć swoje wyniki / postępy i do tego się ustosunkowałem :) Jeśli ktoś potrzebuje biegać w określonym zakresie tętna lub interesuje go mierzenie i poprawianie szybkości, wtedy pulsometr lub gps są konieczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.