Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Kamciovit

Casio F-91W - Jak rozpoznać oryginał?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zamierzam kupić na Allegro powyższy model zegarka i chciałbym się dowiedzieć jak rozpoznać oryginał, bo podobno jest bardzo dużo podróbek tego modelu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Allegro masz sprawdzonych Sprzedawców:

daymon-trade, bigben, sequndus, rolem, calineczka i jeszcze kilku innych- sprzedają oryginały na 100 proc.

Ogólnie mówiąc podróbkę poznasz po zdjęciu na 1 rzut oka, bo będzie kiepskiej jakości - zawsze warto porównać ze zdjęciami oryginału w sieci, ale to nie zawsze daje 100% pewnością. Sprzedawcy podróbek często korzystają z ukradzionych komuś zdjęć. Zamawiasz zegarek ze zdjęć - dostajesz inny - nieoryginalny.

Odsyłam do sprawdzonych sprzedawców.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. Dzięki, właśnie miałem na oku aukcje Rolem :)

A o co chodzi z tymi napisami pod napisem resist typu U, Japan U albo bez napisu? Czy po tym też można rozpoznać czy to oryginał?

Jeszcze chciałbym się dowiedzieć czy model w59 naprawde można zanurzuć do 50m pod wode albo czy chociaż można w nim pływać bez obaw i czy ma 24-godzinną skalę czy tylko 12, bo tego też biorę pod uwagę ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do napisu U, Japan U - pewnie chodzi o miejsce produkcji. Casio produkuje zegarki w kilku różnych miejscach. Wskazanie 24 godz. - nie zwracałem na to uwagi, powinno być zaznaczone gdzieś w opisie aukcji 12/24. Nie mam przy sobie by sprawdzić. Jakoś nigdy nie zwracałem na to uwagi. Wodoszczelność dotyczy ciśnienia statycznego. 50 m nie pozwala na zanurzenie się, jeśli chcesz w zegarku pływać to min. 100m, a najlepiej 200. Czyli w innym oznaczeniu 10, lub 20 bar.

Wysyłane z mojego Z10 za pomocą Tapatalk 2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK. Czyli wezmę tego F91. Wielkie dzięki za pomoc. Bardzo zależało mi, aby dostać oryginał. Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.