Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Maciek__L

Doxa Kwadrat - czy warto

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

przeglądając stronę jednego z Krakowskich sklepów, juz prawie zdecydowany na Le Locle, trafiłem na taką Doxę, w dość dużej przecenie:

http://www.zegarmistrz.com/Doxa_Classic_29030r113r02__29030r113r02_-5015.html

Chciał bym zapytać co sądzicie o tym zegarku i czy trudno go będzie później sprzedać z niewielką stratą, jeśli mi się znudzi (z tego co widzę to z Le Locle niema większych problemów)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość henio.w

W takiej cenie myślę że warto, o ile się podoba. Jeżeli chodzi o ew. odsprzedaż - trudno przewidzieć.

Chociażby z tego powodu, że na kostki wielu amatorów raczej nie ma.  Złocone zegarki też są mniej popularne.

Dlatego myśląc o sprzedaży brałbym pod uwagę raczej większą stratę, niż mniejszą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, większą niż Le Locle? Jeszcze jutro jeśli czas pozwoli przejdę się go przymierzyć.

A co ze "złoconą" kopertą? Czy na prawdę się ściera i czy można to później jakoś "naprawić"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość henio.w

Jak napisałem - trudno przewidzieć. 

Więc powtórzę - kwadratowe zegarki są mniej popularne, niż okrągłe.

Dlatego potencjalny krąg nabywców też będzie mniejszy, niż np. na klasycznego Tissota.

Ale nie traktuj tego jako wyrocznię, bo to jest tylko moje subiektywne zdanie.

Złocona koperta po dłuższym okresie użytkowania może mieć przetarcia. Po jakim - zależy jak jest traktowana. Tego się nie uniknie i nie naprawi.

Ale chodziło mi o to, że generalnie zainteresowanie zegarkami pozłacanymi jest też mniejsze, niż w zwykłych stalowych kopertach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

przeglądając stronę jednego z Krakowskich sklepów, juz prawie zdecydowany na Le Locle, trafiłem na taką Doxę, w dość dużej przecenie:

http://www.zegarmistrz.com/Doxa_Classic_29030r113r02__29030r113r02_-5015.html

Chciał bym zapytać co sądzicie o tym zegarku i czy trudno go będzie później sprzedać z niewielką stratą, jeśli mi się znudzi (z tego co widzę to z Le Locle niema większych problemów)?

Warto warto :) Doxy to fajne "łocze". U mnie mają wysokie noty. Z tą odsprzedażą, to ciężko powiedzieć, ale według mnie nie powinno być jakichś większych problemów. Ja bym od Ciebie odkupił ;) -oczywiście kwestia stanu i ceny, ale sam zegar fajniutki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.