Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Retregon

Zegarek dla Ratownictwa Medycznego

Rekomendowane odpowiedzi

Gość GiantWatch

Mechaniczny i wytrzymały do tego jeszcze do 200 zł. Takie rzeczy to tylko w erze. Jedyne co mi chodzi po głowie to Amphibia.Sorry,ale musiałem to napisać :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość laryngoskop

Pozwolę sobie wtrącić trzy grosze jako Ratownik,który przepracował w ratownictwie 8 lat(karetka reaniacyjna)-z mojego doświadczenia wiem,że podczas akcji ratowniczej nie ma czasu na bawienie się zegarkiem-do sprawdzania funkcji życiowych służy odpowiedni sprzęt(ciśnieniomierz,pulsoksymetr,ew. podłączenie pacjenta do defibrylatora i monitorowanie).Też szukałem stosownego zegarka-jednak zależało mi jedynie na tym,żeby go nie zgubić w czasie akcji...Pozdrawiam Ratowników :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Retregon

Jezdzac w karetce zgadza sie. Mamy przy sobie odpowiedni sprzet i nie nikt nie zawacha sie go urzyc :lol:

Przy imprezach masowych ocena neurologiczna jak i podstawowych funkcji zyciowych to podstawa :P Nikt nie biega z lifepackiem, zestawem do intubacji i torba ratunkowa. Pozdrawiam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o taką szybką ocenę stanu to przyłożenie palców do tętnicy na kilka sekund daje wystarczającą odpowiedź czy pacjent jest "szybki", "wolny" czy też go nie ma wcale na tym świecie.

Doktor z zegarkiem, najlepiej takim na łańcuszku, z binoklami na oczach, trzymający za nadgarstek pacjenta - to dobre w filmie, a nie życiu.

Ja również pozdrawiam medyków.

What's Up, Doc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, przecież wiadomo że to tylko ma łechtać ego danego Osobnika, tak samo jak bezel obrotowy czy klasa szczelności 500 m lub 300 m o większych już nie wspomnę i jeszcze wielu szczegółach które tak lubimy :!: I chyba o to chodzi :lol:

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
No co Ty nie powiesz... troche w tym siedze wiec mnie nie pouczaj

Ale kolega zaczął niezbyt uprzejmie.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.