Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

BellaUrsa

Witam świątecznie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych forumowiczów,

Nazywam się Krzysiek i jestem z Legionowa. Do rejestracji na forum skłoniło mnie dzisiejsze znalezisko, tj. zegarek Omega odziedziczony po mojej prababci (!), który do dostała od męża lub kupiła sama z okazji ślubu jeszcze przez II Wojną Światową - sądząc po numerze seryjnym wyprodukowany został między 1929 a 1930 rokiem! Niestety po śmierci prababci ten zegarek za szybko wpadł w moje ręce, przez co nie ma ani szkiełka ani wskazówek - nie doceniłem wartości zegarka (w końcu to Omega i to z historią!  :) ). 

W dniu dzisiejszym odszukałem ten zegarek, który przez ostatnie 25 lat leżał z innymi rodzinnymi pamiątkami i szpargałami. Mam plan przywrócić ten zegarek do stanu używalności (choć nigdy już nie będzie oryginalny) i mam nadzieję, że chociaż na codzień będę mógł się nacieszyć posiadaniem antyka - nie będę go restaurował, żeby go sprzedawać.

Mam nadzieję na uzyskanie wsparcia od szanownych Forumowiczów w kwestii dalszych możliwych kroków w kierunku przywrócenia zegarkowi prababci dawnego blasku - mechanizm wydaje się pracować bez zastrzeżeń - po nakręceniu (3,4 obrotu) nadal cichutko cyka, więc mam nadzieję, że się uda.

Poniżej podaję linka do stworzonej na szybko galerii, jak tylko dowiem się dlaczego nie mogę stworzyć nowego tematu w dziale VINTAGE i w końcu rozwiążę tą kwestię, dodam odpowiedni temat w tym dziale z przeznaczeniem na dalszą dyskusję.

http://zegarkiclub.pl/forum/gallery/album/2046-omega/

Pozdrawiam, Krzysiek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.