civil 2 #3001 Napisano 27 Października 2016 (edytowane) dziwne z tą synchronizacją - trochę mnie przerażacie ,w moim Citizenie NaviHawk nie miałem nigdy problemu z zasięgiem - no może za wyjątkiem lotu nad Atlantykiem , a jak leży odłogiem w ciemnej szufladzie wystarczy że załpie światło od razu zaczyna łapać Edytowane 27 Października 2016 przez civil 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziko739 44 #3002 Napisano 27 Października 2016 Telefon zakupiony w Polsce 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yokaszin 31 #3003 Napisano 27 Października 2016 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziko739 44 #3004 Napisano 27 Października 2016 Swoją drogą nic tylko brać w takiej cenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arthoor 9 #3005 Napisano 27 Października 2016 Swoją drogą nic tylko brać w takiej cenie Jak bym był z Poznania pewnie bym go dziś kupił ( za 1900 jest do odbioru ) niestety sprzedający chociaż konkretny się wydaje w rozmowie nie przystał na moje propozycje zakupu na odległość więc odpuszczam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
civil 2 #3006 Napisano 28 Października 2016 No cóż już znalazł nowego właściciela 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sjozwiak 0 #3007 Napisano 28 Października 2016 Panowie poratujcie instrukcją do GWG-1000, dostałem to cacko w prezencie ,tylko instrukcja po japońsku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matej 448 #3008 Napisano 28 Października 2016 Panowie poratujcie instrukcją do GWG-1000, dostałem to cacko w prezencie ,tylko instrukcja po japońsku.Też poproszę jeśli to nie kłopot Pozdrawiam, Matej ☺ 0 http://www.youtube.com/c/MatejMatejGshock http://matejmatejgshock.90.plhttps://patronite.pl/MatejMatejGshock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yokaszin 31 #3009 Napisano 28 Października 2016 No cóż już znalazł nowego właściciela No i fajne dobra cena , gratuluję zakupu . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arthoor 9 #3010 Napisano 28 Października 2016 No cóż już znalazł nowego właściciela No już wczoraj by znalazł bo się przypaliłem w tej cenie , ale żadna z moich propozycji wysyłki nie pasowała sprzedającemu niestety ( 50% ceny na konto drugie 50% przy sprawdzeniu przesyłki na poczcie )co wydawało mi się dziwne , rozumiem że Ty się zdecydowałeś 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yokaszin 31 #3011 Napisano 28 Października 2016 No już wczoraj by znalazł bo się przypaliłem w tej cenie , ale żadna z moich propozycji wysyłki nie pasowała sprzedającemu niestety ( 50% ceny na konto drugie 50% przy sprawdzeniu przesyłki na poczcie )co wydawało mi się dziwne , rozumiem że Ty się zdecydowałeś Obawiałeś się, że to jakiś wałek ?? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arthoor 9 #3012 Napisano 28 Października 2016 W sumie z rozmowy i zdjęć nie miałem zastrzeżeń do sprzedającego ( wcześniejsze przedmioty które sprzedał miał wystawione na tym samym tle i komentarze pozytywne ) nawet się nie targowałem jak przesyłka w cenie , zależało mi na sprawdzeniu zanim wpłacę 100% kwoty , 50% na konto i 50 % przy odbiorze na poczcie , chyba uczciwie , niestety sprzedający o niczym innym nie chciał słyszeć niż 100% na payU lub na konto ( pewnie skończy się to pomyślnie ale ja już miałem raz zakup za kilka tysięcy na allegro gdzie potem odzyskiwanie pieniędzy z ochrony kupujących allegro trwało miesiącami , chodzenie po policjach sądach korespondencje wyleczyły mnie z zakupów na duże kwoty w allegro ) gość od którego kupiłem miał kilkaset komentarzy tylko pozytywy odpisywał na maile i odbierał telefon (jak się okazało skradli mu tożsamość a typ który się włamał narobił wałków na setki tysięcy dlatego teraz wolę minimalizować ryzyko nawet jak coś jest praktycznie 100% pewniakiem (chyba że to odbiór osobisty ) Dodam że typa złapali po 3 latach prawie bo mi dalej pisma przychodzą z prokuratury 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
civil 2 #3013 Napisano 28 Października 2016 W sumie z rozmowy i zdjęć nie miałem zastrzeżeń do sprzedającego ( wcześniejsze przedmioty które sprzedał miał wystawione na tym samym tle i komentarze pozytywne ) nawet się nie targowałem jak przesyłka w cenie , zależało mi na sprawdzeniu zanim wpłacę 100% kwoty , 50% na konto i 50 % przy odbiorze na poczcie , chyba uczciwie , niestety sprzedający o niczym innym nie chciał słyszeć niż 100% na payU lub na konto ( pewnie skończy się to pomyślnie ale ja już miałem raz zakup za kilka tysięcy na allegro gdzie potem odzyskiwanie pieniędzy z ochrony kupujących allegro trwało miesiącami , chodzenie po policjach sądach korespondencje wyleczyły mnie z zakupów na duże kwoty w allegro ) gość od którego kupiłem miał kilkaset komentarzy tylko pozytywy odpisywał na maile i odbierał telefon (jak się okazało skradli mu tożsamość a typ który się włamał narobił wałków na setki tysięcy dlatego teraz wolę minimalizować ryzyko nawet jak coś jest praktycznie 100% pewniakiem (chyba że to odbiór osobisty )Dodam że typa złapali po 3 latach prawie bo mi dalej pisma przychodzą z prokuraturyCóż mogę powiedzieć teoretycznie mam zegarek dostać na środę w poniedziałek będzie wysłany jestem pozytywnie nastawiony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
civil 2 #3014 Napisano 28 Października 2016 Zastanawiam się nad jednym - wiem wiem jeszcze nie mam zegarka ale.... zielony pasek mi nie do końca podchodzi i chyba kupię ale jeszcze nie wiem jaki żółty widziałem i podoba mi się i to nawet bardzo natomiast chodzi mi po głowie czerwony tylko czy orientuje się ktoś do jakiego modelu można przyrównać czerwień tego paska (gwg z czerwonym paskiem jest niedostępny) tak aby mieć pkt. odniesienia , będę wdzięczny za pomoc 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arthoor 9 #3015 Napisano 28 Października 2016 Cóż mogę powiedzieć teoretycznie mam zegarek dostać na środę w poniedziałek będzie wysłany jestem pozytywnie nastawiony jak wyśle paczką 24 to na wtorek będzie , pewnie będzie wszystko OK , tylko ja już jestem przewrażliwiony na punkcie allegro ( teraz już przy większych kwotach wolę płatność 50/50 jak nie ma opcji odbioru osobiście ) Ale gratulacje bo to wg mnie nr 1 jeśli chodzi o G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matej 448 #3016 Napisano 28 Października 2016 Cóż mogę powiedzieć teoretycznie mam zegarek dostać na środę w poniedziałek będzie wysłany jestem pozytywnie nastawiony Kupowałem od niego zegarek, będziesz mega zadowolony! Ja byłem Pozdrawiam, Matej ☺ 0 http://www.youtube.com/c/MatejMatejGshock http://matejmatejgshock.90.plhttps://patronite.pl/MatejMatejGshock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35552 #3017 Napisano 28 Października 2016 Jak sprzedaję coś na allegro to tylko Payu, no ewentualnie pobranie(jak duża kwota i ktoś się uprze) ale bez możliwości sprawdzenia... bo nie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arthoor 9 #3018 Napisano 28 Października 2016 Jak sprzedaję coś na allegro to tylko Payu, no ewentualnie pobranie(jak duża kwota i ktoś się uprze) ale bez możliwości sprawdzenia... bo nie Ja też tak robię i tak było pierwotnie zaproponowane ( wpłata za przesyłkę + pobranie i sprawdzenie przy odbiorze reszta ) potem zaproponowałem wyjście 50/50 (bez sprawdzenia) ale też nie pasowało to wolałem odpuścić pomimo dobrej ceny (mogę zapłacić każdą kwotę na payU jeśli kupuję u firmy , powyżej 1000 musisz zapłacić jeszcze podatek jako kupujący a sprzedający jako osoba prywatna nie posiadająca przedmiotu powyżej pół roku też musi zgłosić sprzedaż (pomimo straty ) mowa o zakupie od osoby prywatnej więc więcej z tym zabawy i zachodu niż to warte ( chore przepisy płacić po kilka razy podatek skoro ktoś już przy zakupie go zapłacił ) więc z reguły albo kupuję od firmy albo pobranie - chyba że jest jedyne słuszne wyjście odbiór osobisty ( allegro też podniosło ostatnio prowizję i wychodzą dodatkowe opłaty ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
civil 2 #3019 Napisano 28 Października 2016 o jakim podatku Piszesz? Z tym półrocznym okresem to jest raczej przy samochodach i ich sprzedaży 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arthoor 9 #3020 Napisano 29 Października 2016 (edytowane) o jakim podatku Piszesz? Z tym półrocznym okresem to jest raczej przy samochodach i ich sprzedaży Jeżeli sprzedaż dokonywana jest prywatnie, to zarówno przy sprzedaży rzeczy nowych, jak i używanych (rozpakowanych, wykorzystywanych prywatnie) nie będzie podlegała rozliczeniu, jeżeli dokonywana jest po 6 miesiącach od końca miesiąca nabycia tej rzeczy Sprzedaż przed 6 miesiącamiGranicznym okresem, który zwalnia z obowiązku rozliczenia podatku jest, 6 miesięcy, liczone od końca miesiąca nabycia towaru.Sprzedaż dokonana przed tą datą należy rozliczyć dla celów podatku nawet jeśli faktycznie podatnik nic nie zarobił na transakcji. a tu cały artykuł :http://www.pit.pl/ehandel-a-podatki--jak-legalnie-kupowac-i-sprzedawac-w-sieci--aukcje-i-podatki/skladam-deklaracje-pcc3--podatki-a-handel-w-internecie/sprzedaje-prywatnie--podatki-a-handel-w-internecie-10219/ Edytowane 29 Października 2016 przez Arthoor 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziko739 44 #3021 Napisano 29 Października 2016 (edytowane) Dzisiaj z soboty na niedziele zmiana czasu jak dobrze że jest waveceptor Edytowane 29 Października 2016 przez ziko739 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cam3ridge 35 #3022 Napisano 29 Października 2016 Ciekawe ilu z nas rozliczało zakup i sprzedaż zegarków ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tajson1 15 #3023 Napisano 29 Października 2016 Wszyscy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cam3ridge 35 #3024 Napisano 29 Października 2016 Ta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
civil 2 #3025 Napisano 29 Października 2016 niektórzy jeszcze nie kupili a już rozliczyli 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach