Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ziko739

GWG 1000 MUDMASTER

Rekomendowane odpowiedzi

dziwne z tą synchronizacją - trochę mnie przerażacie ,w moim Citizenie NaviHawk nie miałem nigdy problemu z zasięgiem - no może za wyjątkiem lotu nad Atlantykiem :D , a jak leży odłogiem w ciemnej szufladzie wystarczy że załpie światło od razu zaczyna łapać :)

Edytowane przez civil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą nic tylko brać w takiej cenie :)

Jak bym był z Poznania pewnie bym go dziś kupił ( za 1900 jest do odbioru ) niestety sprzedający chociaż konkretny się wydaje w rozmowie nie przystał na moje propozycje zakupu na odległość więc odpuszczam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie poratujcie instrukcją do GWG-1000, dostałem to cacko w prezencie ,tylko instrukcja po japońsku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż już znalazł nowego właściciela ;)

No i fajne dobra cena , gratuluję zakupu .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż już znalazł nowego właściciela ;)

No już wczoraj by znalazł bo się przypaliłem w tej cenie , ale żadna z moich propozycji wysyłki nie pasowała sprzedającemu niestety ( 50% ceny na konto drugie 50% przy sprawdzeniu przesyłki na poczcie )co wydawało mi się dziwne , rozumiem że Ty się zdecydowałeś :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No już wczoraj by znalazł bo się przypaliłem w tej cenie , ale żadna z moich propozycji wysyłki nie pasowała sprzedającemu niestety ( 50% ceny na konto drugie 50% przy sprawdzeniu przesyłki na poczcie )co wydawało mi się dziwne , rozumiem że Ty się zdecydowałeś :)

Obawiałeś się, że to jakiś wałek ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie z rozmowy i zdjęć nie miałem zastrzeżeń do sprzedającego ( wcześniejsze przedmioty które sprzedał miał wystawione na tym samym tle i komentarze pozytywne ) nawet się nie targowałem jak przesyłka w cenie , zależało mi na sprawdzeniu zanim wpłacę 100% kwoty , 50% na konto i 50 % przy odbiorze na poczcie , chyba uczciwie , niestety sprzedający o niczym innym nie chciał słyszeć niż 100% na payU lub na konto ( pewnie skończy się to pomyślnie ale ja już miałem raz zakup za kilka tysięcy na allegro gdzie potem odzyskiwanie pieniędzy z ochrony kupujących allegro trwało miesiącami , chodzenie po policjach sądach korespondencje wyleczyły mnie z zakupów na duże kwoty w allegro ) gość od którego kupiłem miał kilkaset komentarzy tylko pozytywy odpisywał na maile i odbierał telefon (jak się okazało skradli mu tożsamość a typ który się włamał narobił wałków na setki tysięcy dlatego teraz wolę minimalizować ryzyko :) nawet jak coś jest praktycznie 100% pewniakiem (chyba że to odbiór osobisty )

Dodam że typa złapali po 3 latach prawie bo mi dalej pisma przychodzą z prokuratury

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie z rozmowy i zdjęć nie miałem zastrzeżeń do sprzedającego ( wcześniejsze przedmioty które sprzedał miał wystawione na tym samym tle i komentarze pozytywne ) nawet się nie targowałem jak przesyłka w cenie , zależało mi na sprawdzeniu zanim wpłacę 100% kwoty , 50% na konto i 50 % przy odbiorze na poczcie , chyba uczciwie , niestety sprzedający o niczym innym nie chciał słyszeć niż 100% na payU lub na konto ( pewnie skończy się to pomyślnie ale ja już miałem raz zakup za kilka tysięcy na allegro gdzie potem odzyskiwanie pieniędzy z ochrony kupujących allegro trwało miesiącami , chodzenie po policjach sądach korespondencje wyleczyły mnie z zakupów na duże kwoty w allegro ) gość od którego kupiłem miał kilkaset komentarzy tylko pozytywy odpisywał na maile i odbierał telefon (jak się okazało skradli mu tożsamość a typ który się włamał narobił wałków na setki tysięcy dlatego teraz wolę minimalizować ryzyko :) nawet jak coś jest praktycznie 100% pewniakiem (chyba że to odbiór osobisty )

Dodam że typa złapali po 3 latach prawie bo mi dalej pisma przychodzą z prokuratury

Cóż mogę powiedzieć teoretycznie mam zegarek dostać na środę w poniedziałek będzie wysłany jestem pozytywnie nastawiony :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się nad jednym - wiem wiem jeszcze nie mam zegarka ale.... zielony pasek mi nie do końca podchodzi i chyba kupię ale jeszcze nie wiem jaki żółty widziałem i podoba mi się i to nawet bardzo natomiast chodzi mi po głowie czerwony tylko czy orientuje się ktoś do jakiego modelu można przyrównać czerwień tego paska (gwg z czerwonym paskiem jest niedostępny) tak aby mieć pkt. odniesienia , będę wdzięczny za pomoc 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż mogę powiedzieć teoretycznie mam zegarek dostać na środę w poniedziałek będzie wysłany jestem pozytywnie nastawiony :)

jak wyśle paczką 24 to na wtorek będzie , pewnie będzie wszystko OK , tylko ja już jestem przewrażliwiony na punkcie allegro ( teraz już przy większych kwotach wolę płatność 50/50 jak nie ma opcji odbioru osobiście ) 

Ale gratulacje bo to wg mnie  nr 1 jeśli chodzi o G :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupowałem od niego zegarek, będziesz mega zadowolony! Ja byłem

Pozdrawiam, Matej ☺

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sprzedaję coś na allegro to tylko Payu, no ewentualnie pobranie(jak duża kwota i ktoś się uprze) ale bez możliwości sprawdzenia... bo nie :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak sprzedaję coś na allegro to tylko Payu, no ewentualnie pobranie(jak duża kwota i ktoś się uprze) ale bez możliwości sprawdzenia... bo nie :)

Ja też tak robię i tak było pierwotnie zaproponowane ( wpłata za przesyłkę + pobranie i sprawdzenie przy odbiorze reszta ) potem zaproponowałem wyjście 50/50 (bez sprawdzenia) ale też nie pasowało to wolałem odpuścić pomimo dobrej ceny (mogę zapłacić każdą kwotę na payU jeśli kupuję u firmy , powyżej 1000 musisz zapłacić jeszcze podatek jako kupujący a sprzedający jako osoba prywatna nie posiadająca przedmiotu powyżej pół roku też musi zgłosić sprzedaż (pomimo straty ) mowa o zakupie od osoby prywatnej więc więcej z tym zabawy i zachodu niż to warte ( chore przepisy płacić po kilka razy podatek skoro ktoś już przy zakupie go zapłacił ) więc z reguły albo kupuję od firmy albo pobranie - chyba  że jest jedyne słuszne wyjście odbiór osobisty ( allegro też podniosło ostatnio prowizję i wychodzą dodatkowe opłaty )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o jakim podatku Piszesz? Z tym półrocznym okresem to jest raczej przy samochodach i ich sprzedaży 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o jakim podatku Piszesz? Z tym półrocznym okresem to jest raczej przy samochodach i ich sprzedaży 

Jeżeli sprzedaż dokonywana jest prywatnie, to zarówno przy sprzedaży rzeczy nowych, jak i używanych (rozpakowanych, wykorzystywanych prywatnie) nie będzie podlegała rozliczeniu, jeżeli dokonywana jest po 6 miesiącach od końca miesiąca nabycia tej rzeczy

Sprzedaż przed 6 miesiącami

Granicznym okresem, który zwalnia z obowiązku rozliczenia podatku jest, 6 miesięcy, liczone od końca miesiąca nabycia towaru.

Sprzedaż dokonana przed tą datą należy rozliczyć dla celów podatku nawet jeśli faktycznie podatnik nic nie zarobił na transakcji.

a tu cały artykuł :

http://www.pit.pl/ehandel-a-podatki--jak-legalnie-kupowac-i-sprzedawac-w-sieci--aukcje-i-podatki/skladam-deklaracje-pcc3--podatki-a-handel-w-internecie/sprzedaje-prywatnie--podatki-a-handel-w-internecie-10219/

Edytowane przez Arthoor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj z soboty na niedziele zmiana czasu jak dobrze że jest waveceptor :D

Edytowane przez ziko739

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi