Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

maryousz

Serwis Orient

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni,

jaka wg was jest uczciwa cena w Warszawie za wykonanie pełnego serwisu zegarka z naciągiem automatyczny Orient(Sparta) z datownikiem i dniem miesiąca: rozłożenie umycie, smarowanie, złożenie, regulacja? Do tego wymiana uszczelek.

Cena Poljot Euro - 250 zł + części wydaje mi się nieco wygórowana przy cenie zegarka około 700 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poljot nie słynie z niskich cen. W łódzkim Tempusie chyba coś od około 180PLN. Zadzwoń i zapytaj, choć może za Twój zegarek też powiedzą 250,-.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie 180 czy 250 to jakoś dużo za rzecz która 2,5 roku temu kosztowała 700 zł jako nowa a dziś może jest warta 400 zł. Po takim serwisie jej wartość wcale nie wzrośnie.

Prosty rachunek mówi żeby sprzedać i kupić nowy. Dlatego zapytam: czy jest w Warszawie jakiś niezależny, polecany zegarmistrz, który zajmuje się japońcami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O serwis zapytalem sie przy okazji wizyty Igańskiej. Nie chcę tego robić obecnie ale mam do zrobienia inna rzecz-na szkle od wewnatrz ujawnily sie jakies smugi widoczne tylko przy sztucznym świetle i chce to wyczyscic. Roboty jest na 5 minut. Na Igańskiej dość, że krzykneli 50 zł to jeszcze zostawic im zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość anger76

Poljot nie słynie z niskich cen. W łódzkim Tempusie chyba coś od około 180PLN. Zadzwoń i zapytaj, choć może za Twój zegarek też powiedzą 250,-.

Full opcja w Tempusie czyli pełen serwis mechanizmu z regulacją i wydrukami, oraz polerka koperty i wymiana szkiełka to 270 zł. Ostantio mi tyle zaśpiwali za starego Seikacza z lat 70. Polerka koperty to ok 100 wiec pewnie bez polerki będzie coś koło 180.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co chcesz serwisowac 3 letni automat orienta?

a tak na marginesie co ile lat Ty serwisujesz swoje japońce?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.