maryousz 0 #1 Napisano 21 Września 2015 Szanowni,jaka wg was jest uczciwa cena w Warszawie za wykonanie pełnego serwisu zegarka z naciągiem automatyczny Orient(Sparta) z datownikiem i dniem miesiąca: rozłożenie umycie, smarowanie, złożenie, regulacja? Do tego wymiana uszczelek.Cena Poljot Euro - 250 zł + części wydaje mi się nieco wygórowana przy cenie zegarka około 700 zł. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb71 1784 #2 Napisano 21 Września 2015 Poljot nie słynie z niskich cen. W łódzkim Tempusie chyba coś od około 180PLN. Zadzwoń i zapytaj, choć może za Twój zegarek też powiedzą 250,-. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maryousz 0 #3 Napisano 21 Września 2015 Generalnie 180 czy 250 to jakoś dużo za rzecz która 2,5 roku temu kosztowała 700 zł jako nowa a dziś może jest warta 400 zł. Po takim serwisie jej wartość wcale nie wzrośnie.Prosty rachunek mówi żeby sprzedać i kupić nowy. Dlatego zapytam: czy jest w Warszawie jakiś niezależny, polecany zegarmistrz, który zajmuje się japońcami? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaroslaw Jerry Esowy 1732 #4 Napisano 21 Września 2015 po co chcesz serwisowac 3 letni automat orienta? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maryousz 0 #5 Napisano 21 Września 2015 O serwis zapytalem sie przy okazji wizyty Igańskiej. Nie chcę tego robić obecnie ale mam do zrobienia inna rzecz-na szkle od wewnatrz ujawnily sie jakies smugi widoczne tylko przy sztucznym świetle i chce to wyczyscic. Roboty jest na 5 minut. Na Igańskiej dość, że krzykneli 50 zł to jeszcze zostawic im zegarek. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość anger76 #6 Napisano 21 Września 2015 Poljot nie słynie z niskich cen. W łódzkim Tempusie chyba coś od około 180PLN. Zadzwoń i zapytaj, choć może za Twój zegarek też powiedzą 250,-.Full opcja w Tempusie czyli pełen serwis mechanizmu z regulacją i wydrukami, oraz polerka koperty i wymiana szkiełka to 270 zł. Ostantio mi tyle zaśpiwali za starego Seikacza z lat 70. Polerka koperty to ok 100 wiec pewnie bez polerki będzie coś koło 180. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maryousz 0 #7 Napisano 21 Września 2015 po co chcesz serwisowac 3 letni automat orienta?a tak na marginesie co ile lat Ty serwisujesz swoje japońce? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaroslaw Jerry Esowy 1732 #8 Napisano 21 Września 2015 przy tej kwocie zakupu i rotacji w pudelku jak mu nic nie dolega to nie ide do majstra. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach