Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

kmpiast

Dzień dobry !

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Jestem biernym użytkownikiem forum od ładnych paru lat. Postanowiłem się dzisiaj zarejestrować w dzień moich urodzin i rozpocząć poszukiwania zegarka którego zamierzam zakupić dla siebie na moje okrągłe 30ste urodziny za rok:)

Aby ujednolicić moją swego rodzaju kronikę fascynacji zegarkami opiszę tutaj (trochę sam do siebie i dla siebie;) etapy mojej zegarkowej historii).

Zaczęło się w zasadzie od zegarka "casio gwm-15 moon graph" w latach 90-tych mój pierwszy zegarek, którego dostałem i którego uwielbiałem za zupełnie niepraktyczną dla mnie, ale fascynującą funkcję pokazywania faz księżyca.

post-85230-0-07284800-1443351132.jpg

Następnie otrzymałem od kuzynki z USA w prezencie zegarek Fossil "Big Tic Animated Surfer Men's Watch JR-8286 Stainless Steel Water Resist", którego uwielbiałem ze kolejną niepraktyczną fukncję animowanego surfera wyświetlanego na tarczy. Mam go do dzisiaj, wiele przeszedł ze mną.

post-85230-0-80323700-1443351564_thumb.jpg

Od tej samej kuzynki otrzymałem kolejny zegarek o enigmatycznym kodzie "timecenter pur60552w"

Ten zegarek nigdy mi nie przypadł do gustu, ale mam go do dzisiaj z sentymentu.

post-85230-0-39504800-1443351993.jpg

Mój pierwszy własny zakup zegarkowy padł na "Fossil me1033", który mnie urzekł orginalnym wyglądem i automatycznym naciągiem z możliwością podejrzenia jego pracy przez przeszklony dekiel. Mimo zapewne chińskich wnętrzności służył mi wiernie i do dzisiaj go trzymam na półce (a co warto dodać z uwagi na chiński mechanizm = wciąż jest sprawny i działa po paru ruchach nadgarstkiem ;)).

post-85230-0-12208100-1443352352.jpg

Następnie, po podjęciu pracy i już większej świadomości zegarkowej zapragnąłem mieć dobry zegarek szwajcarski na bransolecie z czarną tarczą, mój tzw. EDC i padło na "Certina DS Caimano",

który do dzisiaj mi służy (pojęcie dobry szwajcarski dla wielu użytkowników oczywiście względne, bo to kwarc;( ;))

post-85230-0-24631400-1443352512.png

Kolejny zegarek jaki kupiłem i używam do garnituru w pracy to "Tissot Tradition GMT" (tak wiem, kolejny kwarc), z którego do dzisiaj jestem bardzo zadowolony :).

post-85230-0-47052800-1443352925.jpg

A jeśli chodzi o przyszłość to zamierzam kupić zegarek symboliczny, z całą pewnością mechaniczny, może już taki na resztę życia? ;) za rok i będę się wspomagał szacownymi użytkownikami tego forum i ich opiniamii do tego czasu. Mam już kilku faworytów, ale to już temat na inny dział...

Pozdrawiam wszystkich!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zdun

Dzień Dobry! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.