Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

gduo

Witam po raz pierwszy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie

zachętą do rejestracji na forum stał się mój dylemat na temat zakupionego zegarka. Dylemat a raczej niepewność, czy dokonałem właściwego wyboru i czy wszystko będzie w porządku, czy zegarek będzie oryginalny itp. W posiadaniu "czasomierza" jeszcze nie jestem, znajomy z Anglii ma lada dzień go przywieźć. Przez ostatnie dni szukałem na necie czegoś, co mi się spodoba, a przyczynkiem do poszukiwań stała się ta lista http://chrisbrownofficial.me/all-black-everything-watches. Szukałem przede wszystkim czerni (lub czegoś kontrastowego). Nie było łatwym znaleźć czegoś "pod siebie", brałem pod uwagę Trasery,Certiny, w ostatecznym starciu pozostał Luminox 1945 i nagle na amazonie znalazłem SEIKO SRP641K1. Bardzo mi się spodobał i to właśnie ten zegarek lada dzień będę miał przyjemność - mam nadzieję - nosić.

Jako że jest chyba jakaś blokada w pisaniu nowych postów, zadam kilka pytań:

- czy ewentualnie, gdybym miał wątpliwości co do autentyczności zegarka, mogę zadać na ten temat pytania na forum? czy nie zdarzają się podróbki tej serii może.. i nie muszę się obawiać?

- co oznacza, że mechanizm ma odchylenie -35~+45 sec na dzień?

- co oznacza termin "baby tuna"?

Przepraszam, żet pytam tutaj, jak minie 7 dni blokady, zapytam w odp. wątku raz jeszcze.

Pozdrawiam

post-89573-0-44853000-1456073073_thumb.jpeg

post-89573-0-70192500-1456073074_thumb.jpeg

post-89573-0-88655600-1456073225_thumb.jpg

post-89573-0-14139100-1456073137_thumb.jpg

post-89573-0-88190300-1456073127.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podrabiane są wszystkie marki.

Mozesz poprzez pw.

O taką wartosć zegarek może się póznić lub spieszyć w czasie 24 h.

Zwyczajowa nazwa,nick nadany przez uzytkownikow celem wyróznienia od innych modeli marki...

No i witamy :)

Edit

Na stronie głównej po prawej, u góry jest wyszukiwarka,wpisz "baby tuna' a trochę się dowiesz :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.