Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość headie

AUDEMARS FRERES Brassus Geneve 1811-dodatkowe zdjęcia

Rekomendowane odpowiedzi

Gość headie
post-0-0-90559100-1330650649.jpg<

post-0-0-82568100-1330650648.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość headie

Halo. Czy naprawdę nikt nic nie wie na ten temat? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość MichaelD

zrób zdjęcia w większej rozdzielczości by dokładnie widać: mechanizm, cyferblat i dekiel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość headie
post-0-0-01378700-1330651049.jpg

post-0-0-46297600-1330651040.jpg

post-0-0-74580400-1330651041.jpg

post-0-0-92007000-1330651042.jpg

post-0-0-07983600-1330651044.jpg

post-0-0-05142900-1330651045.jpg

post-0-0-97986100-1330651045.jpg

post-0-0-93171600-1330651046.jpg

post-0-0-89581200-1330651047.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pcstud

bardzo ladny... ja bym go nie sprzedawal :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość headie

Ponawiam pytnie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość headie
Dam 100PLN:)

Darujmy sobie tego typu zarty. Nie szukam tutaj kupca na ten zegarek ale porady odnośnie tego gdzie mogę się z nim udać w kwestii renowacji i wyceny. Chodzi mi o dobrego i zaufanego specjalistę w dziedzinie zabytkowych zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

renowacja wydaje się zbyteczna....może ewentualnie przegląd mechanizmu?....zegarek śliczny...

W Poznaniu polecam Kruka do wyceny.

Idź do jubilera-zapytaj kto wycenia u ciebie zegarki?

Wpisz w googla...i poszukaj ( może ebay.com?)

o marce i modelu:

http://www.azcentral.com/home/design/artic...tiques0604.html

na ebay'u podobne modele ok. 1000$ plus minus z 300$.

Tak myślę, lecz mylic sie jest rzeczą ludzką ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość headie

Dziękuję za rady ;) Kilkanaście lat temu zegarek był w renowacji u tego Pana http://www.wroclaw.pl/m3342/p4303.aspx ale neistety pod tym adresem już nikogo nie ma, a drzwi zamurowano. Google przeglądam non stop w poszukiwaniu.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość headie
na ebay'u podobne modele ok. 1000$ plus minus z 300$.

Tak myślę, lecz mylic sie jest rzeczą ludzką ;)

właśnie podobne, ale wiemy ze prawie, często robi wielką różnicę :wink: Bo identycznego nigdzie nie widziałam. Zapraszono nas do Szwajcarii w kwestii wyceny tego zegarka. Dużo osób odradzało jego wycenę i sprzedaż w naszym kraju ostrzegając że nikt nie poda jego prawdziwej wartości a wielu będzie chciało zrobic na tym interes.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dużo osób odradzało jego wycenę i sprzedaż w naszym kraju ostrzegając że nikt nie poda jego prawdziwej wartości a wielu będzie chciało zrobic na tym interes.

.....myślę, że to bardziej kwestia dojrzałości rynku oraz zamożności społeczeństwa i ja bym tu nie wietrzył intrygi.

Raczej różnica wynika z tego, że nasi kolekcjonerzy nie dadzą Ci więcej niż mogą za tak "mało znaną" markę, natomiast dla jakiegoś bogatego Francuza będzie to rzadki egzemplarz i zapłaci za niego nawet 2x tyle ile jest on wart rzeczywiście.....Oczywiści nie chcę ubliżać rodzimym KOLEKCONEROM, bo znamienita większość to ludzie majetni i mogący sobie pozwolić na luksus zakupu "przedmiotu porządania".

Jednak Oni również korzystają z ebay.com. Dlatego ja wystawiłbym go właśnie tam- wydaje mi się nie mieć sensu podróż do Szwajcarii dla samej wyceny, bo oni tego za darmo też nie wycenią, dla NICH TO TEŻ BUISNESS, swoje będą chcieli "przyciąć"...

Cena będzie zależała od tego czy jest pudełko, papiery, czy z legalnego źródła....samo TAK nie wystarczy ;)

....ktoś napewno zada też pytanie dlaczego numer z zewnątrz to 128424 a w środku na deklu 128423... i ta "3" jakaś dziwna?

Pozatym każdy producent MARKowych zagarków daje swoje grawerunki na mechaniźmie (prawda???)

Ja się nie znam ale chyba tak być nie powinno...lecz mylić się jest rzeczą ludzką :D

...i nie żebym podważał autentyczność i wartość zegarka....po prostu się zastanawiam.

Pozdrawiam

Grzegorz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam warsztat zegarmistrzowski w poznaniu na wildzie, Skąpski, znajdziesz dokładny adres w necie.

Specjalizują sie w szwajcarach

PAM 005

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten salon Omegi,Tissota na narożniku koło Jubilera przy rynku Wildeckim?

Mówi Pan, że są dobrzy?

Wyceny profesjonalne robią? Czy rzut okiem i ....plus minus 100E?

Naprawili Panu już coś? Czy sugeruje się Pan napisem "swiss serwis"?

Ale u Kruk'a na Paderewskiego też chcieli mnie przewalić, każąc najpierw przed wyceną dać do przeglądu za 150pln (oczywiście u nich, nie gdzie indziej :D

Z kolei u innego jubilero-zegarmistrza facet spojrzał i powiedział, że zegarek jest wart około 1k pln, a ja na ebay widziałem podobny za 500$ z tym, że mój jest ze złota, więc...liczę na ciut wiecej... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.