Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sp3cjal

DW-002 szukam pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam zegarek DW-002 który dostałem jakieś 20 lat temu na urodziny ;) . Nosiłem go na ręku z dobre 10 lat ale zaczął się sypać, pękać i pozostałe lata przeskakuje z szuflady do szuflady. Mam do niego duży sentyment gdyż to był i jest zegarek o którym kiedyś marzyłem.

Chciałem dać go do naprawy pod względem wizualnym bo mechanicznie o dziwo jest wszystko ok ale niestety mój zegarmistrz ma problemy aby dostać do niego części.

Tu wrzucam zdjęcia jak on wygląda.

http://www.fotosik.pl/zarzadzaj-albumami/album/2360085/zdjecie/127842297

http://www.fotosik.pl/zdjecie/653233befe030922

http://www.fotosik.pl/zdjecie/b628dadcd750f160

Chyba coś mi nie wychodzi dodawanie zdjęć ;)  ale linki powinny działać.

Jeżeli ktokolwiek ma do niego części albo wie jak go naprawić (może jakieś zamienniki) to proszę o pomoc.

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

post-92746-0-22526400-1472818483_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość miczel1

Tu pomoże kolega Waldzior. On składał coś podobnego.Części powinieneś dostać w Zibi.

Warto też szukać po allegro i OLX 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadza się na allegro są tylko paski z resztą mój zegarmistrz też je ma ale chodzi mi o resztę (nie muszą być od tego modelu byle by pasowały).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czołem,

Ja mogę Ci zaproponować tylko przeróbkę koperty na bezel od DW-6900. Miałem 3 oryginalne bezele od DW-002, ale są już zarezerwowane do remontu trzech DW-002. Zrobię to wrzucę fotki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można spokojnie, bo kształt modułu jest identyczny. Pozostaje kwestia szkła dopasowanego do modułu. Te najstarsze moduły DW-002 nie występowały w kopertach DW-6900. 1289 i 1557 przekłada się bez problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dapayk ma do ciebie pytanie jako specjalisty (patrząc po doświadczeniu) ;) czy taka "zielona" osoba w temacie zegarków która nigdy wcześniej nie rozkręcała zegarków da sobie radę po zakupie koperty do DW - 6900 i dostosowaniu jej do DW-002.

Czy może lepiej jakoś dogadać się z tobą na PW albo z moim zegarmistrzem (chociaż nie wiem czy się bawi w takie rzeczy) co do przeróbki ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czołem,

Dasz spokojnie radę - tak mi się wydaje - to żadna operacja jeśli kupisz kopertę razem z przyciskami. Przełożenie samego modułu to minutka. Jeśli myślisz o przeróbce koperty DW-002 pod bezel DW-6900 to też nie jest jakaś trudna operacja - mały pilniczek (iglak) i 15 min.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dekielek od DW-002 będzie pasował :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czemu ale brakuje mu napisu "CASIO" , zegarmistrz mówił coś że miał mały problem ale nic nie wspomniał że go usunął.

Da się to jakoś naprawić ? Niby nic ale jednak czegoś brakuje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.