Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Awanturnik

Ray II i zmiana szkła na szafir

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów, właśnie nabyłem ray II, czekam na dostawę i w międzyczasie rozmyślam nad wymianą szkiełka mineralnego na szafir, jakie są Wasze zdania? Warto? Są jakieś wady takiej operacji? Jeśli tak to gdzie kompleksowo dokonam takiej wymiany, na zasadzie wysyłam zegarek, płacę i dostaję z powrotem gotowy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może najpierw porysuj to szkiełko, którego jeszcze nie masz, tak, by jedynym wyjściem była wymiana na nowe? :)

Weź pod uwagę, że cała operacja jednak trochę kosztuje i konieczny jest test szczelności, a na razie nie wiesz czy zegarek ci podejdzie.

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Jeśli szkło ma nie różnić się np kształtem, mieć ar itp (mod), to też nie widzę większego sensu wymiany. Wizualnie będzie to samo, a koszty relatywnie spore. Co innego, gdy zegarek złapie jakąś poważną rysę na szkle. Wtedy wymiana może być uzasadniona, a jak już wymieniać, to warto rozważyć wymianę na szafir. Ale tak... Chyba nie warto.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, dzięki, posłucham się:) Jeszcze może będziecie mogli polecić do niego jakąś fajną gumę w typie tych dokładanych do alpiny(gładka)? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam wymieniłem w Rayu szkło dopiero po dość mocnym porysowaniu mineralnego. Teraz dwuwypukly szafir z AR robi robotę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Swego czasu myślałem o zmodowaniu SKX-a. Nie wiem, jak w przypadku Ray-a, ale w SKX są spore możliwości z uwagi na dostępne elementy. Ostatecznie zaniechałem realizacji, ale gdybym się zdecydował, to w takim przypadku pewnie nie czekałbym na rysy na oryginalnym szkle. No ale tu mówimy o tzw. modowaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.