Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Slaw

Brąz i miedź .... :)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość fidelio

Na razie na pasku od innego zegarka, ale mam nadzieję, że jutro dotrze do mnie pasek docelowy  :) Tylko czy w przypadku zegarków może być "docelowo"?  ;)

post-34987-0-25558000-1516189662_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też jest fajny, ja bym go trochę przyciemnił, przeszmelcował jakimś tłuszczem, kremem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Też jest fajny, ja bym go trochę przyciemnił, przeszmelcował jakimś tłuszczem, kremem.

Właśnie w przypadku docelowego w takim kierunku poszedłem  :) Na bazarku znalazłem taki, który mi się spodobał i mam nadzieję, że najdalej jutro go założę, a ...ten wróci do SEIKO  ;) Tak czy inaczej, z mojej perspektywy to lepsze rozwiązanie niż guma, która w wodzie pewnie się sprawdza, ale jakoś do jej codziennego noszenia nie mogę się przekonać  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Pasek dojechał  ;)

post-34987-0-06666800-1516270814_thumb.jpg

post-34987-0-49490900-1516270819_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Super pach, dziury miód!

Dzięki, znaleziony u nas na bazarku :-) Decyzja w ...15 s i dziś się zjawił ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo fajnie pasuje, gratuluję

a mnie moja żona z brązu  :lol:  chyba wywali z domu jak się zorientuje. skusiłem się na bangla z fajną patynką. w przyszłym tygodniu powinien dojść ze Słowenii

cholera mam już kilka cichych zakupów, a tu jeszcze to. ale nie mogłem się powstrzymać :)

Edytowane przez abir

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

bardzo fajnie pasuje, gratuluję

Dzięki, z naszego bazarku :-) od Kolegi @zodiak7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

abir, pokazuj jak tylko dojdzie, a jak się wyda, to mów, że to z wymiany, albo pożyczony :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

U mnie wszystkie są z wymiany albo z ...darowizn ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pożyczony, to dobry pomysł. Darowizna raczej nie przejdzie

Wysłane z mojego 6055P przy użyciu Tapatalka

Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz powiedzieć, że ode mnie, mieszkam koło Pruszcza ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fidelio,jeszcze tylko klamerka z brązu i komplet jak z fabryki. A pasek świetny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Fidelio,jeszcze tylko klamerka z brązu i komplet jak z fabryki. A pasek świetny.

I tu mam pewien problem, bo jednak założenie oryginalnej klamerki od Armidy nie będzie takie prostsze. jest szerszy język, co wymagało by przerobienia paska, a tym powiększenia średnicy dziurek. Na razie chyba tak zostawię, a z czasem pomyślę o dokupieniu jakiejś klamry  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zelos ma projekt na kickstarter, może ktoś będzie chętny. z tego co szybko rzuciłem okiem to tanio nie jest, chrono w tytanie i brązie, dwa napędy do wyboru, kilka tarcz, meteor też. tylko że te ładne zaczynają się od 1000 $. dla ułatwienia sznurek poniżej

https://www.kickstarter.com/projects/zelos/zelos-experimental-swiss-auto-chronograph?utm_source=Zelos+Shopify&utm_campaign=7cf48694be-EMAIL_CAMPAIGN_2018_01_17&utm_medium=email&utm_term=0_f6c1cfd8c5-7cf48694be-558870873&mc_cid=7cf48694be&mc_eid=dc25d4b29a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tu mam pewien problem, bo jednak założenie oryginalnej klamerki od Armidy nie będzie takie prostsze. jest szerszy język, co wymagało by przerobienia paska, a tym powiększenia średnicy dziurek. Na razie chyba tak zostawię, a z czasem pomyślę o dokupieniu jakiejś klamry ;)

Ori armidy nie pasuje?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Ori armidy nie pasuje?!

Niestety nie  :( Język tej oryginalnej klamerki jest tak szeroki, że trzeba by poszerzyć dziurki w pasku. Do tego sama klamerka we wewnętrzny wymiar nieco mniejszy niż 22 mm i do tego paska trzeba by trochę nad nią popracować jakimś pilnikiem chyba. Jak dla mnie, szkoda zachodu i psucia paska, który bardzo mi się spodobał  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Przejechałem cały wątek i powiem wam że można się zarazić brązem (dziewczyny lubią w brąz :)), tak więc chyba postanowiłem sobie sprawić takie cudo, a że 40+ już dość dawno mam to chyba będzie pasował. Łapka też 20,5 cm, czyli myślę o czymś 45 lub więcej. Zastanawiałem się nad modelem od Bobwellson i widzę że 3 z 2017 są jeszcze dostępne, ale ktoś narzekał na ten model, podoba też mi się Nethuns lava i Maranez Rawai. Moje pytanie to brać 45 czy celować w coś większego i co jeszcze możecie polecić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z takim nadgarstkiem to 45 to min. Spokojnie możesz celować w dużo większe koperty. Tu thomass

więcej Ci powie. On też ma kawał ręki.

Co do polecania to jest wiele microbrand które robią w brązie. Narval seven ma takiego jak rawai tylko dużo ładniejszy. Jednak niedawno się wysprzedal, więc zostaje rynek wtórny. A najlepiej wpisz sobie bronze watch w Google przejdź do grafiki/zdjęcia i zobaczysz że kasy ci zabraknie

Edytowane przez abir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fidelio

Oj nie da się ukryć, że brąz potrafi namieszać w głowie ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie żadnego Narval seven nie widziałem na seriouswatches jest pusto. Kasy rzeczywiście może zabraknąć, natomiast metody na żonę już znam dzięki temu wątkowi. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Serfuj po stronach producentów, tam są również modele wyprzedane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz 45, będziesz Pan zadowolony. Ja mam łapkę 21,5 i dopiero zegarki poniżej 43 mm wyglądają słabo. Rawai jest genialne. Osobiście wolę 45 (i tak wygląda na większy) bo ma sekundnik i występuje z californią. Lava też mnie ujęła, bardzo fajny zegarek. I Bob też mi się podoba, może kiedyś... A jak Ci finanse poswalają to Eterna Kontiki Bronze (obecnie chyba mój nr 1 na liście), albo kupuj wszystkie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od Eterny Bronze zacząłem spoglądać w stronę tych zegarów, ale finansowo Eterna dla mnie za droga, równało by się chyba z rozwodem. :), lub wyprzedażą wszystkiego a jedno zegarkowcem narazie nie chce być. Thomas po co ci tyle :), może chcesz się pozbyć jakiegoś. Dzieci na ferie zabierzesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi