Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Friedrich

Buenos Dias!

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Mam na imię Adrian mam 21 lat i śledzę to forum już od dłuższego czasu (lekko ponad miesiąc). "Pociąg" do zegarków pojawił się u mnie gdy jakiś rok temu nabyłem swój pierwszy czasomierz roboczy. Jest to jakiś SKMEI WR50, którego kupiłem na czymś podobnym do alliexpress i kosztował mnie całe 28 zł razem z przesyłką. Full plastik z wyświetlaczem LCD. Lubię wiedzieć jak stoję z czasem, a szkoda było mi brać swój świeży telefon, gdy mogło się zrobić trochę "dirty". Służy mi on do dziś, jednakże pewnego dnia zachciało mi się czegoś więcej - coś "odświętnego", co będę mógł z powodzeniem nosić na co dzień do szkoły czy pracy. Wybór padł wtedy na FUG1R003W6 (którego w najbliższym czasie zamierzam sprzedać), z którego jestem bardzo zadowolony, jednakże znalazłem inny model, który znacznie lepiej wpisuje się w miejsce przeznaczone dla tego Orienta. Kolejnym i ostatnim już w moim posiadaniu zegarkiem jest Seiko SKS515P1, którego zamówiłem z creationwatches.com. Na naszym rynku był tylko jeden sprzedawca, który posiadał go w ofercie, jednakże na wszystkie 3 sztuki, które udało mi się zobaczyć (poprzez zamówienie -> wymianę) miały jakieś uszkodzenia mechaniczne. Jest to model, który na 100% pozostanie w mojej kolekcji, jest ciągle w użytku, bo spełnia swoje zadanie i ciężko znaleźć dla niego ładniejszą alternatywę nawet za dwukrotnie wyższą cenę.

Dzięki Wam złapałem tego "zegarkowego bakcyla" (choć tutaj spory udział ma jedno z moich zainteresowań) i szczególne zamiłowanie do mechaników. Jakimś szczególnym fanem motoryzacji nie jestem (cóż, jeżeli wszytko to co piękne jest poza zasięgiem, a jedyne z czym ma się styczność to wariacje Passata 1.9TDI, to nie ma co się dziwić...), ale te drobne kawałki metalu tykoczące sobie po cichu pod deklem są jakieś takie... pociągające. ;D

Moje zainteresowania:

Kolekcjonerstwo, filmy (od ambitnych dzieł małych twórców poprzez Sc-Fi, Fantasy, thrillery, przygodowe aż po romantyczne), gry komputerowe, muzyka (na mojej playliście prym wiedzie muzyka filmowa, acz znajdzie się też miejsce dla paru kawałków popowych, soulu, rocka, bluesa i elektroniki) oraz książki (głównie artbooki, nigdy nie potrafię się przemóc i przeczytać czegoś, co składa się głównie z tekstu).

Jak ktoś ma jakieś pytania, to śmiało. ;)

Pozdrawiam i życzę samych dobrych nabytków!  ;)

"Tick Tick Tick, that's the sound of your life running out..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.