Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

damiand3

Opinie, zegarek Aviator

Rekomendowane odpowiedzi

Prośba o opinię bardziej doświadczonych kolegów :)
Borykam się z wyborem zegarka od dłuższego czasu.
Budżet jaki przewidziałem na zegarek to ok 1000-1500zł.

Zegarek który w pierwszej kolejności przypadł mi do gustu to Atlantic Seaport moon phase 56550.41.21,
LINK: https://zegarownia.pl/zegarek-meski-atlantic-seasport-moon-phase-56550-41-21

Natomiast jako że mam 'tańszy' zegarek na pasku, z białą tarczą uznałem że poszukam czegość 'innego' i natrafiłem na
Aviator V.2.13.5.077.4
https://zegarownia.pl/zegarek-meski-aviator-airacobra-v-2-13-5-077-4

I moje pytanie dotyczy, głównie Aviatora gdyż wizualnie jak dla mnie - Bomba. ( Zegarek mogę dostać sporo taniej, ze względu na zniżkę tak więc zmieszcze się w budżecie 1000-1500zł )

Co powiecie o zegarkach marki Aviator? Czy są warte swojej ceny? Jakie są wasze doświadczenia z tego typu zegarkami? Wszystko Wszystko Wszystko co na ten temat wiecie, niestety internet nie chce powiedzieć zbyt wiele :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam już kilka dobrych lat Poljot Aviatora na Mołni i jestem bardzo zadowolony.

http://brown-snout.com/horology/collection/_archive/poljot_aviator_3603/watch.html

Mechanizm jest nie do zabicia, wykonanie zegarka także bardzo mocne (za wyjątkiem szkiełka mineralnego, które jak wiadomo lubi się rysować). Przy czym Aviator, którego pokazałaś to zupełnie inny zegarek więc trudno tutaj cokolwiek porównywać :) Osobiście nie zdecydowałbym się wydać 1700 zł na zegarek kwarcowy. Wolałbym kupić za te pieniądze jakiś automat lub manual z szafirem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aviator z made in Russia przeobraził się jakiś czas temu w Swiss made. Posiadam chrono produkcji rosyjskiej i moim zdaniem mają te zegarki swój styl, na pewno nie są nijakie. A w wersji Swiss ... pewnie są jeszcze lepsze ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek wyglądował na ręce :)
Odnosząc się do komentarza- Konrad_Wawa - posiada szkiełko szafirowe. :)
Posiadałem szkiełko mineralne, i szybko uległo zniszczeniu dlatego nie zdecydowałbym się ponownie.

Tak jak napisał Misiu7, zegarek ma swój styl, zwłaszcza wzorując się na zegarkach lotniczych - gdzie blisko mi sercem :)
Dlatego 'kupiłem' również historię marki aviator :) Dodatkowo Limited Edition, gdzie powstało tylko 500sztuk, czy tylko na Polskę, czy tylko w tym malowaniu.. nie ważne, napis również cieszy oko :)

Zegarek w sklepie najtaniej kosztował 1780,00PLN - tak jak wspomniałem o zniżce, wyszedł mnie nie całe 1400zł :) I nie była to promocja na ten zegarek, okazja niewiadomego pochodzenia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.