Sandello 3 #1 Napisano 15 Sierpnia 2017 Kupując w Timetrend zegarek Gshock Mudmaster GG1000 ok rok temu zostałem poinformowany o możliwości bezpłatnej usługi wymiany baterii w trakcie trwania 6 letniej gwarancji. Sprzedawca twierdził że warto przedłużyć gwarancję choćby z tego powodu. Według niego przez 6 lat w przypadku wymiany baterii ponosimy jedynie koszt samej baterii, usługa wymiany i transport z salonu do serwisu są bezpłatne. Czy ktoś z Was może potwierdzić te informacje? Bateria w moim zegarku ma się dobrze, ale przymierzam się do zakupu kolejnego G (DW-5600 lub GW-M5610)i zastanawiam się czy inwestować w model z TS, jeśli mógłbym skorzystać z bezpłatnej wymiany baterii przez 6 lat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5333 #2 Napisano 16 Sierpnia 2017 Nie wiem jak jest w TT ale z tego co wiem to akumulatory/baterie nie obejmuje gwarancja dłuższa niż rok, co najwyżej można się upierać i po bojach wywalczyć gwarancję ustawową (dwa lata) ale nie spotkałem się nigdy z tym żeby ktoś dawał 6 lat - chyba że w hybrydzie lexus'a - tam jest 10 lat na akumulatory Co do tego czy warto inwestować w TS w zegarkach - moim zdaniem warto. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sandello 3 #3 Napisano 16 Sierpnia 2017 Uściślę raz jeszcze:Do roku - koszt nowej baterii i wymiany pokrywa serwis.Po roku do 6 lat - koszt barerii spada na nas, wymiana na koszt serwisu.Taką informację otrzymałem w Timetrend. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach