zowik05 0 #1 Napisano 18 Marca 2018 Witam wczoraj dotarł do mnie Edifice Era-300 (używany) wylicytowałem na ebay-u. Dziś zabrałem się za ustawianie godziny znalazłem instrukcję i raczej wszystko wydaje się proste jednak nie ma siły aby w jaki kolwiek sposób poruszyć główne wskazówki od godziny i minut. Wskazówka sekundnika działa, wyświetlacz działa, kompas działa, podświetlanie działa, jednak to co najważniejsze czyli godzina na zegarze analogowym cały czas ta sama. Wiec moje pytanie tam są prawdopodobnie dwie baterie bo tak jest w tych analogowo-cyfrowych i czy to możliwe że ta jedna z nich odpowiada tylko za poruszanie tych dwóch wskazówek bo u sprzedającego wszystko działało widać na zdjęciach że za każdym razem inną godzinę miał na zegarku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zowik05 0 #2 Napisano 20 Marca 2018 Dodam ze wskazówki również się nie przesuwają gdy mają odsłonić wyświetlacz podczas ustawiania czasu na elektronicznym 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #3 Napisano 20 Marca 2018 Cóż... cisza w wątku, to spróbuję coś sensownego napisać. Na twoim miejscu zacząłbym od otworzenia zegarka, zmiany baterii i sprawdzenia, czy wskazanie analogowe zadziała. Chyba, że nie chcesz się bawić i masz możliwość zwrotu - jest to ewentualna opcja warta rozważenia. PS: bateria jest tylko jedna wg. specyfikacji 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach