Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

ttimmy

nowy na forum ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

W zasadzie to nowy na forum, mimo że kilkakrotnie korzystałem z pomocy w znalezieniu fachowców do naprawy zegarków/zegarów. Zegarki, to moja pasja od wielu lat, podobnie jak pióra wieczne... Jeśli chodzi o zegarki, to zakwalifikowałbym się jako amator-użytkownik, a nie kolekcjoner. Znaczy to tyle, że noszę zegarek przez rok, dwa, pięć, a potem wymieniam go na inny (zazwyczaj vintage). Na chwilę obecną jestem szczęśliwym posiadaczem dwóch zegarków:

Pierwszy, garniturowiec z lat 60-tych, Vacheron&Constantin, ref. 6290, cal. 1003, w 18k złocie. Jest to zegarek mały (jak na dzisiejsze czasy), ale lubię jego prostotę, piękną tarczę w szlifie słonecznym, a przede wszystkim ten ultra cienki, pieknie zdobiony mechanizm (1,63 mm), który od 60-ciu lat jest w ciągłej produkcji... Poza tym ładnie chowa się pod mankietem koszuli ;-)

Drugi zegarek to Jaeger-LeCoultre, ref. E393, cal. K881, w stali. Mój zegarek na co dzień, znów prostota, piękna tarcza w szlifie słonecznym i niezawodny mechanizm o parametrach chronometru (ten sam co w Geomatic'u)...

W załączniku kilka fotek.

Pozdrawiam wszystkich serdecznie,

Tomek

post-92102-0-53847700-1525081925_thumb.jpg

post-92102-0-82171300-1525081940_thumb.jpg

post-92102-0-76805100-1525082053_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.