Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Piterek1301

G shock g steel gst B100 1AER

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów!

Od kilku dnia postanowiłem zakup nowego zegarka. Szukałem i model podany w temacie wpadł mi w oko. Dlatego też jestem tutaj ponieważ nasuwa się pytanie. Czy warto kupić ten zegarek ?

Link: https://www.zegarki.zgora.pl/zegarek/25804?ceneo_std=true

Posiada on bluetooth i jakis "solar system" co pod wpływem światła ładuje się. I pytanie moje takie czy warto ten zegarek kupić? Czy ten system się opłaca? Czy bateria będzie mi długo trzymać? Design'owo ten zegarek bardzo mi sie podoba ale chodzi mi praktycznie czy jest sens wydawać 1200zl na ten zegarek.

Z góry dziękuję za odpowiedź!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do modelu to się nie wypowiem, bo to kwestia gustu, ale Solara nie masz się co bać.

To sprawdzona przez lata technologia, która przy właściwym użytkowaniu daje ci spokój z wymianą baterii na 10, a może i więcej lat.

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Sol! Właśnie chodziło mi o sam ten mechanizm bo nie znam się i nie wiedziałem czy to dobrze działa. Zegarek wizualnie mi sie bardzo podoba więc jeśli mówisz że solar to sprawdzony mechanizm i dobry to chyba się zdecyduje na ten zegarek. Z góry dziękuję ci!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętaj tylko, że to zegarek który potrzebuje słońca.

Jak go schowasz do szuflady na kilka miesięcy to zajedziesz szybko akumulator i będziesz musiał wymienić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem z takich osób którzy raczej kupuja zegarek by go nie zdejmować z ręki wręcz spać z nim! Mam teraz g shocka model ga 110 gb i jestem z niego bardzo zadowolony. Z moim stylem życia i praca zegarek jest często narażony na wodę, i wszelkiego rodzaju zabrudzenia dlatego też potrzebuje wytrzymały jednocześnie z super designem. Napewno ten zegarek nie będzie leżał ani dnia w szufladzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pamiętaj tylko, że to zegarek który potrzebuje słońca.

Jak go schowasz do szuflady na kilka miesięcy to zajedziesz szybko akumulator i będziesz musiał wymienić.

Ja profilaktycznie raz w miesiącu wystawiam solary na zewnątrz i czerpią słońce przez kilka godzin. Tak jak kolega Sol mówi ciągłe wyczerpywanie akumulatora mocno skróci jego życie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeszcze jedna sprawa. Czy to prawda że tskie zegarki z takim mechanizmem "solarnym" pobierają energię również z każdego źródła światła typu latarka w telefonie albo lampka biurowa? Czy jak ten proces się odbywa? Byłbym wdzięczny jeśli byś mi to lekko streścił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak pobierają, ale ładownie jest uzależnione od mocy źródła światła, dlatego latarką czy jakąś lampką wiele nie nawojujesz.

Dla porównania z instrukcji 8 godzin na słońcu to ok 450 godzin dla żarówki 500 luksów.

Starczy jak wystawisz go na balkon raz za czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego, mam ten model tylko na bransolecie a nie na pasku. Tutaj mój temst co go rozważałem http://zegarkiclub.pl/forum/topic/164593-g-shock-a-mo%C5%BCe-co%C5%9B-innego/

Powiem Ci że jestem zakochany w tym zegarku, od zawsze mażyłem o g-shocku tylko jakoś były pilniejsze wydatki. Solar dział chyba dobrze, mimo że mój brzdąc ciągle się bawi i włącza podświetlenie to stan naładowania jest na full, tylko że mam go od paru dni. Ale myślę że przy normalnym używaniu nie będzie problemu. Funkcja bluetoth działa bardzo fajnie, parujesz zegarek z telefonem, 4x na dobe komunikuje się i koryguje nastawienie jak jest potrzeba. Fajna funkcja, o której dowiedziałem się po zakupie, wciaksając przycisk na zegarku przez 2sek telefon zaczyna kwiczeć, dobre zwłaszcza jak ktoś odkłada telefon nie wiadomo gdzie i wiecznie szuka, np ja :)

W realu wygląda dużo lepiej jak na fotkach, wg mnie jak lubisz cebule typu G to będziesz zadowolony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego, mam ten model tylko na bransolecie a nie na pasku. Tutaj mój temst co go rozważałem http://zegarkiclub.pl/forum/topic/164593-g-shock-a-mo%C5%BCe-co%C5%9B-innego/

Powiem Ci że jestem zakochany w tym zegarku, od zawsze mażyłem o g-shocku tylko jakoś były pilniejsze wydatki. Solar dział chyba dobrze, mimo że mój brzdąc ciągle się bawi i włącza podświetlenie to stan naładowania jest na full, tylko że mam go od paru dni. Ale myślę że przy normalnym używaniu nie będzie problemu. Funkcja bluetoth działa bardzo fajnie, parujesz zegarek z telefonem, 4x na dobe komunikuje się i koryguje nastawienie jak jest potrzeba. Fajna funkcja, o której dowiedziałem się po zakupie, wciaksając przycisk na zegarku przez 2sek telefon zaczyna kwiczeć, dobre zwłaszcza jak ktoś odkłada telefon nie wiadomo gdzie i wiecznie szuka, np ja :)

W realu wygląda dużo lepiej jak na fotkach, wg mnie jak lubisz cebule typu G to będziesz zadowolony

Wiem Ale mi właśnie nie podoba się bransoleta. Przypomina mi to dziadków xd wolę na normalnym pasku z tworzywa. I tak muszę jechać przymierzyć bo w ciemno 1200zl raczej nie zamierzam wydawać. Dzięki wszystkim za pomoc !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bransoleta nie jest taka zła.

Pochwal się zakupem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przewagą bransolet jest łatwość w czyszczeniu i długowieczność.

Paski z reguły czyści się gorzej, mniej wytrzymują i bardziej widać na nich zużycie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Pojadę do sklepu stacjonarnego i przymierze obydwa modele i zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek zaje*****!!! Lepszego nie mogłem wybrać! Dzięki wszystkim za szczere opinie! Dziewczynie się też bardzo podoba. Tylko mam pytanie. Jak łącze zegarek przez bt z telefonem to wskazówka sekundowa staje na symbolu "c" co pewnie oznacza "connected" i pytanie dlaczego ona się nie rusza i nie odmierza czasu normalnie? Dopiero później jak klikne przycisk "mode" to zegarek się rozlacza z telefonem i normalnie działa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ua czytał pan instrukcje? :)

Jak łączy się to sekundowa jest na r jak sie polaczy jest na c i po paru sekundach wraca na normalny cykl sekundowania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ua czytał pan instrukcje? :)

Jak łączy się to sekundowa jest na r jak sie polaczy jest na c i po paru sekundach wraca na normalny cykl sekundowania

No właśnie nie zdążyłem bo jak kupiłem to po paru h od razu wyjechałem na mazury. Wrócę to poczytam Ale dziękuję za odpowiedź ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W skrocie, krotki wciskacz czerwony guzik connect to laczy sie z telefonem i uaktualnia godzine, jak pisalem po paru sekundach wraca na normalne tory. Jak krotko wcisniesz find to pokazuje stopien naladowania baterii, jak dlugo wcisniesz find do podwojego pikniecia to laczy sie z telefonem ktory zaczyna kwiczec, fajna funkcja do szukania wyciszonego telefonu dodatkowo 4x na dobe sam laczy sie z telefonem i aktualizuje godzine. Tyle z funkcji bt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jeszcze ta funkcja "stopwatch" jak ona działa? I co ona powoduje? Jak np ide spać mogę ja włączyć i wtedy zegarek nie pobiera baterii czy jak ? Bo obudziłem się dzis rano i zobaczyłem że ta mała firma wskazówka jest na STW zamiast na dniach tygodnia, przestawilem i jest cacy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek zaje*****!!! Lepszego nie mogłem wybrać! Dzięki wszystkim za szczere opinie! Dziewczynie się też bardzo podoba.

Jak dziewczynie też się podoba, to warto było ;)

A jeszcze ta funkcja "stopwatch" jak ona działa? I co ona powoduje? Jak np ide spać mogę ja włączyć i wtedy zegarek nie pobiera baterii czy jak ? Bo obudziłem się dzis rano i zobaczyłem że ta mała firma wskazówka jest na STW zamiast na dniach tygodnia, przestawilem i jest cacy

Chyba naprawdę musisz poczekać do przeczytania instrukcji, bo to jedna z podstawowych funkcji... czyli stoper :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba naprawdę musisz poczekać do przeczytania instrukcji, bo to jedna z podstawowych funkcji... czyli stoper :)

Napewno dzis zajrzę!! W poprzednim zegarku zajrzałem i wszystko było jasne więc I tu muszę ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.