Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość boolzee

Skracanie bransolety w CASIO PROTREK PRG70 YT TITANIUM

Rekomendowane odpowiedzi

Gość boolzee

Witam

Kupiłem kilka dni temu w Anglii zegarek CASIO PROTREK PRG70 YT TITANIUM, niestety okazało się że bransoleta jest za długa. W instrukcji nie ma nic wspomniane o jej skracaniu czy regulacji. Na bransolecie są strzałki w którym kierunku mają wychodzić bolce/śrubki. Ogniwa bransolety połączone są takimi bolcami, na górze każdego bolca jest rowek. Myślałem że można to odkręcić. Próbowałem odręcić to śrubokrętem 1 mm, ale jest za gruby.

Pytanie brzmi: jak skrócić tą bransoletę. Odkręcić, wypchnąć a może jeszcze coś innego? Tylko proszę nie odpowiadać w stylu - idź do zegarmistrza :D Jestem w Anglii i dużo kasy biorą za takie usługi.

Link do zdjęć zegarka

http://cgi.ebay.co.uk/LATEST-CASIO-PRO-TRE...1QQcmdZViewItem

(to jest ten który mam - kolor czarny)

http://cgi.ebay.com/CASIO-MENS-PROTREK-TRI...1QQcmdZViewItem

(na tych zdjęciach widać dokładnie bransoletę)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na 90% wypchnąć bolce, zgodnie ze strzałkami, a po usunieciu ogniwa, włożyć 'odwronie". zapamiętaj jak był założony bolec - bo z regóły (szczególnie jeśli widzisz "rowki") nie są jednakowe na całej dłgości i nie jest obojętne, którą stroną wsadzasz... ale bez wybijaka możesz mieć z tą dość prostą operacją kłopot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

TE "bolce " są dwuczęściowe - dlatego widzisz rowek :D i należy je wypchnąć - ale w ankiecie zagłosowałem abyś nosił zegarek na ramieniu 8) a skoro jesteś w Anglii to zarabiasz odpowiednio więcej i powinno być Cię stać na usługi w tamtejszym zakładzie zegarmistrzowskim :D nigdy nie robię z siebie większego " dziada " niż jestem w rzeczywistości 8) i innym tego nie polecam :)

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość boolzee

Byłem u dwóch zegarmistrzów. Jeden chciał 5 a drugi 9 funtów. Przyszedłem do domu i skróciłem bransoletę igłą, kombinerkami i młotkiem wybijając bolce. Dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dobrze :!: to dosyć prosta czynność - wystarczy jedynie troszkę wprawy .

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.