Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

human

pytanie standardowe

Rekomendowane odpowiedzi

witam.

zacznę od początku.

przymierzam się od jakiegoś czasu do szwajcara.czyli ~pół roku.

wiem, że takich pytań było tutaj tryliard ale sami wiecie po sobie ;P

wymagania:

automat,

arabskie cyfry,

data (jakby jeszcze dzień to pełnia szczęścia),

klasa wodoszczelności najlepiej do 5 atm,

szafir z przodu,tył wcale lub niekoniecznie,

fosforyzujące indeksy i wskazówki.

'kanciaki',divery,lotniki itp ne wchodzą w rachubę (kwestia gustu a mi się nie podobają indeksy itp bzdury na bezelu;chociaż mam jeden taki zegarek, który mi się ogromnie podoba)

po przeglądnięciu tego forum zdecydowałem o panerai (a jakże mogłoby być....)

no ale ktoś, kiedyś był na tyle nieodpowiedzialny, że wkleił zdjęcie Jaeger-LeCoultre Master Reveil (141.840.972B)

hmm aż taką pasją nie pałam,żeby wydać ~4000 EUR tym bardziej, że po drodze jest panerai luminor marina automatic. i tak po nitce doszedłem do epos'a 3285. podobieństwo zamierzone :D

w pewnym sklepie TYM znalazłem tego eposa i trochę się zdziwiłem.

czy ta cena nie jest aby dziwnie niska? za bardzo nie szukałem (czas nie pozwala niestety na porównywanie ofert) ale wiem, że tu jest osoba, która na pewno wie ile powinien kosztować ten model)

co prawda nie ma fosforu,ale za ten wygląd to nawet mógłby nie mieć wskazówek :D

chyba, że ktoś ma jeszcze jakieś propozycje.jaki typ widać doskonale.kolor tarczy, wygląd wskazówek, czcionka indeksów (tu jest haczyk) i kształ koperty (zbita,masywna) to właśnie to czego oczekuję po zegarku.

a sam zakup wykonam w okolicach października.dodam, że naprawdę to ma być przemyślany zakup (że tak powiem do trumny;))

aaa...niby jestem nowy wg rejestracji, ale czytam forum od kilku lat.czasem choroba zanikała ale teraz mam chyba apogeum haha.cóż zrobić jak teraz te zegarki są w zasięgu ręki a wcześniej tylko sferą marzeń.

w grę jeszcze wchodzi jean d'eve luna z ciemną tarczą.ale nie znalazłem opini na polskich stronach o tej marce.

pozdrawiam

PS. proszę Cię bardzo.mam nadzieję, że Cię nie już nie razi wygląd tego posta.

Please leave the internet. Forever.

Thank you.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
po przetrzepaniu tego forum

Chyba czas na papieroska :D

pryliard
ile ma zer :roll:

coraz niżej spadamy :roll:

Niestety nie potrafię nic doradzić gdyż ww. czasomierze nie są w moim guście .

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
witam.

no ale ktoś, kiedyś był na tyle nieodpowiedzialny, że wkleił zdjęcie Jaeger-LeCoultre Master Reveil (141.840.972B)

hmm aż taką pasją nie pałam,żeby wydać ~4000 EUR tym bardziej, że po drodze jest panerai luminor marina automatic. i tak po nitce doszedłem do epos'a 3285. podobieństwo zamierzone :D

prawdę mówiąc nie bardzo rozumiem jaki zegarek chciałbyś nabyć.

Dziwna droga od Paneraia do Eposa... ale cóż...

może zobacz tu: http://www.oris.ch/collections/collections...;id_product=278

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
witam.

prawdę mówiąc nie bardzo rozumiem jaki zegarek chciałbyś nabyć.

Dziwna droga od Paneraia do Eposa... ale cóż...

może zobacz tu: http://www.oris.ch/collections/collections...;id_product=278

zegarek, który by miał podobny styl co ten jaeger i ten epos.

droga dziwna, ale bardziej mi się podobają w/w zegarki.

byłem nastawiony na panerai, ale zobaczyłem jaegera.

ten styl to właśnie jest to, co mi się podoba.

oris classic date jest w porządku, ale to nie to.

dzięki za odzew.

pozdrawiam

Thank you.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podoba ci się JLC, ale uważasz, ze to nie rozsądne wydać 4 k euro na zegarek. Znalazłeś tańszego EPOSa. Myślisz też o Pamie. Wszystko sie zgadza tylko nie bardzo rozumiem jednej rzeczy. Pamy to potężne zegarki, a epos o którym wspomniałeś to subtelny, mały jak na dzisiejsze standardy zegarek.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau
.................................................................

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Podoba ci się JLC, ale uważasz, ze to nie rozsądne wydać 4 k euro na zegarek. Znalazłeś tańszego EPOSa. Myślisz też o Pamie. Wszystko sie zgadza tylko nie bardzo rozumiem jednej rzeczy. Pamy to potężne zegarki, a epos o którym wspomniałeś to subtelny, mały jak na dzisiejsze standardy zegarek.

trochę inaczej.

po napotkaniu na jlc stwierdziłem, że właśnie taka stylistyka mi odpowiada najbardziej.

i nie chodzi o rozmiar:czy panerai jest duże czy mniejszy epos bo dalej to są dwa męskie zegarki.

nie zależy mi na tym żebym był rozpoznawalny po zegarku. chcę mieć taki który mi się podoba i ściągać go tylko z nadgarstka do przeglądu.

a że firm jest multum to łatwiej zapytać które zegarki są w takim stylu.

Thank you.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.