Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

carliro12

Wiercenie w tytanie- serwis- Zlamany teleskop w tytanowej bransolecie -

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, 

w zegarku recznym ktory jest tytatnowy i bransoleta tez jest tytanowa ulamal sie teleskop i z jednej strony zostal w srodku. Nie wiem jak to wytlumaczyc, ale z zewnetrzych stron bransoletki  (tego segmentu) otworki sa zaslepione, wybic sie nie dalo... ktos poradzi gdzie i kto moze mi to naprawic?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj zdjęcie

na ta chwile wrzuce tylko pogladowy rysunek bo zegarek jest w domu. wieczorem zrobie fotke.

post-107727-0-05036900-1545056651.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teleskop czy pin?

Cześć udało mi się zrobić kilka fotek. Jednak nie ma tam teleskopu a jest pręcik który jest na stałe zaślepiony.

post-107727-0-56433200-1545082474_thumb.jpg

post-107727-0-88171000-1545082485_thumb.jpg

post-107727-0-11376100-1545082496_thumb.jpg

post-107727-0-81586200-1545082505_thumb.jpg

post-107727-0-28041900-1545082517_thumb.jpg

post-107727-0-41304200-1545082526_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyciągnij to. Kombinerki i dasz radę. Serio, on jest tam wciśnięty. Ciągniesz w stronę z której masz otwór i tyle, wyskoczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyciągnij to. Kombinerki i dasz radę. Serio, on jest tam wciśnięty. Ciągniesz w stronę z której masz otwór i tyle, wyskoczy

Spoko wyciągnąć można. A co wlozyc skoro otwory zaslepione i wybicie u innego fachowca się nie powiodło bo było jakby zaspawane/ Nabite i zeszlifowane na zero być może.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O ile być może tę stronę w której siedzi bolec pewnie wyjmę to zostaje kłopot z tym kawałkiem który siedzi po drugiej stronie i pytanie jak to wyjąć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta strona gdzie bolec był to wyjąłem ten widoczny bolec i ta strona została nieprzelotowy. W drugiej stronie widać ułamany drugi kawałek tylko czym to wybić...? Tam już była próba wybicia ale w stronę do środka przez "zegarmistrza" ale zaczęło ciąć materiał bransoletki i się wstrzymał i tak zostałem z ręką w noc....ku

Dlatego zacząłem myśleć o wierceniu....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można wybić albo rozwiercić, nawet na nieco większa średnicę. I tak pózniej trzeba kombinować z nowym nitem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.