Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość kmnj

Zegarki Lorus

Rekomendowane odpowiedzi

Gość kmnj

Lorus jest marką istniejącą od 1982 roku, należącą do japońskiej firmy Seiko Watch Corporation, światowego lidera w produkcji zegarków. Od tego czasu sprzedano ponad 120 milionów zegarków.

Tyle znalazłem w necie... tzn nie szukałem tez zbyt mocno. Moje pytanko co sądzicie o tych zegarkach ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem Lorusa z chronografem i mogę szczerze polecić.

Jak na cenę za jakie je można nabyć to bardzo dobra oferta!

I ładne chyba też :wink:

59d8d358a6146113.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość feleksc

wtórny design :wink:

(Seiko,Citizen itp)

ale to porzadne maszyny były,

dobrze sie sprzedawały w latach 90ych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zanim kupilem sobie seiko i aviatora to nosilem lorusa z datownikiem. Zaplacilem za niego 9 dolarow :D

Rafal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość wlad

a ja nadal swojego nosze.podoba mi sie jego design,jest punktualny,niezawodny...czego wiecej chciec za 20 funtow?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobre zegarki. marka seiko, wiec mechanizmy kwarce od seiko. obudowy nie tak dobre jak u marki matki, ale ujdzie. cos w stylu casio, timex tylko ciut slabsze, ale tez tansze. Polecam szczegolnie damskie, bo jest spory wybor fajnych modeli.

Czasem sa zastrzezenia ze ogniwa bransolet to wytloczki a nie pelne, ze w skorzanych paskach cos slabo jest sklejone. Ale jak na swoja cene prezentuja sie super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moja żona sobie właśnie Lorusa wypatrzyła :D i na imieniny chce dostać :D

Takiego:

zlato-stribro-hodinky-cz-foto-rrs19nx9-jpg-detail-600-1000.jpg

"A był dla kierowania zespołem tym, czym Herod dla Towarzystwa Przedszkolnego w Betlejem"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam, że Lorus to całkiem dobra firma i chyba trochę niedoceniana. Ostatnio sprzedawałem takie dwa. Dotarły

razem z Atlanticami z serii Seahunter (ponad 2 razy droższe). Muszę przyznać, że jakość wykonania to duży plus

dla Lorusa, ale minus za otoczkę (pudełko, gwarancja).

Hasła firmy "dla młodych ple ple ple... dynamicznych, ple ple ple..." to też prawda. Może mechanizmy te same,

co w Seiko, ale design zdecydowanie bardziej "młodzieżowy". No, może poza pudełkiem, które jest ewidentnie dziecinne :P

Sowy nie są tym, czym się wydają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak to slabo rozreklamowana pracuje w Dublinie ,Irlandii i tez tu Lorusa maja wiec przypuszczam reszta swiata tez ja posiada nawet w stanach zjed. sa wiec ... hihi pozdawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne zegarki, często wprowadzają nowe wzory , chociażby ostatnio męskie bransolety ze szkiełkiem szafirowym (bardzo podobne do modelu Casio z szkiełkiem szefirowym , ale za to tańsze). Ostatnio niektóry modele bardzo przypominaly Edifice ale moze to tylko moje takie odczucie. Ciekawe wzory zegarków damskich. Ogólnie bardzo fajna marka,ale niestety zdarzały się modele z wadami technicznymi np. nie można było nastawić daty czy odpadły elemanty na tarczy co uważam za duże wady,ale w końcu zawsze może się trafic jakiś model felerny. Zgodzę się ze w Polsce jest za mało raklamowana , a szkoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie mi również podoba się kilka zegarków z tej firmy. Np. te:

089c449aaef186b3.jpg

aa3c7d9fa9843746.jpg

obydwa sporo poniżej 200 PLN. I w przypadku tego drugiego chyba nie ma mowy o "odtwórczym designie", prawda?

P.S. A temat nie powinien być przypadkiem w dziale o japończykach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój kumpel ma Lorusa jakiś czas i właśnie wziął się zepsuł jak się zapytałem jak się sprawuje. Zatrzymuje się, po odciągnięciu koronki przeskakuje data nie da się ustawić godziny. Ogólnie na poczatku mu powiedziałem że bateria pewnie ale chrono działa, a jak się ruszy tą przeklętą koronkę co ja złapać nie ma jak to rusza i idzie jakiś czas do jakiegoś wstrzasu. Zachowuje się jak mechanik ^_^

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.