Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

MarjanoB

Wostok mała amfibia szkiełko i bezel

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień Dobry.

Chciałabym wyszykować małego Wostoka dla syna.

Czy trudna jest wymiana szkiełka, chyba wklejone jest.

No i gdzie można rozsądnie kupić szkiełko i bezel z pierścieniem sprężystym?

Z góry dziękuję.

post-108928-0-47745200-1560958678_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkiełko jest montowane "na wcisk" ;) Jeszcze jakiś czas temu nowe szkiełka i bezele miał na allegro ten osobnik: https://allegro.pl/uzytkownik/Korsarz_63?bi_s=archiwum_allegro&bi_m=seller-more&bi_c=Product&bmatch=baseline-var-cl-n-dict4-eyesa-bp-uni-1-3-0619 Napisz do niego, może jeszcze coś ma na stanie. Warto również popytać u okolicznych zegarmistrzów, czasem znajdą coś pod ladą. W przeciwnym razie pozostaje sprowadzenie części z zagranicznych sklepów.

Zegarki to emocje i nawet najbogatsza historia oraz najlepsze parametry na papierze nie wygrają z głosem serca - Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam szkiełko, wskazówki i trochę bezeli. Czegoś konkretnego potrzebujesz? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam szkiełko, wskazówki i trochę bezeli. Czegoś konkretnego potrzebujesz?

Konkretnie szkiełko do tego modelu i jak się da to bezel że sprężyną.

Szkiełko jest montowane "na wcisk" ;) Jeszcze jakiś czas temu nowe szkiełka i bezele miał na allegro ten osobnik: https://allegro.pl/uzytkownik/Korsarz_63?bi_s=archiwum_allegro&bi_m=seller-more&bi_c=Product&bmatch=baseline-var-cl-n-dict4-eyesa-bp-uni-1-3-0619 Napisz do niego, może jeszcze coś ma na stanie. Warto również popytać u okolicznych zegarmistrzów, czasem znajdą coś pod ladą. W przeciwnym razie pozostaje sprowadzenie części z zagranicznych sklepów.

Dziękuję pięknie, zaraz poszukam go na alle.o.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konkretnie szkiełko do tego modelu i jak się da to bezel że sprężyną.

Dziękuję pięknie, zaraz poszukam go na alle.o.

Pozdrawiam.

PODOBNO pasują te od amfibii. Wskazówki mam typowe do amfibii i lekko odbiegające (więcej białej powierzchni) Bezele:

Vostok Watch Clean Bezel 01k3

Vostok Watch Bezel 10k5 Stainless steel

Vostok Watch Bezel 35k13 stainless steel brushed

Vostok Watch Bezel 670 Stainless steeml oraz wersję mosiężną ze zdjętą powłoką

Vostok Watch Bezel 090 stainless steel (oemowy jest lepszy)

Vostok Amphibia Universal Stainless Steel Bezel 720

ewentualnie ten:

https://one-second-closer.com/shop/the-shark-coin-one-mk-2-cold-steel-ed-custom-bezel-for-vostok-watches-dw-02-cse/

z tym insertem

https://one-second-closer.com/shop/the-as-ultra-classic-gunmetal-aluminium-bezel-insert-for-seiko-skx-007-vostok-z-11-gm/

ale to raczej kosztowna impreza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówki można przemyśleć, bo mam dużego Wostoka z serii komandirskich z Jelcynem bez wskazówek. Ale ten co szukam szkiełka i bezla to maluch, to jest 25-26 mm średnicy szkiełka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wskazówki można przemyśleć, bo mam dużego Wostoka z serii komandirskich z Jelcynem bez wskazówek. Ale ten co szukam szkiełka i bezla to maluch, to jest 25-26 mm średnicy szkiełka.

Zapomniałem że coś takiego było. Przepraszam. W Komandirskich od dawna nie grzebałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.