Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

wanderer1975

Czym się różni swiss werk 6498-2 od asian unitas?

Rekomendowane odpowiedzi

Zakupiłem Steinharta marine regulator z uszkodzoną sprężyną zapadki beczki.Zegarek po gwarancji,ale nic.Napiszę do Pana Guntera w jakich kosztach może usunąć usterkę.Odpowiedż przyszła po dwóch dniach.Prosimy o wysłanie zegarka,nasz zegarmistrz wyceni naprawę.Nie zdecydowałem się.W koncu zegar jako nowy wart tylko 700 euro..A robocizna w Niemczech droga.Jako że Polak potrafi,zakupiłem na ebay clone unitas 6498-2 za jakieś 70 euro z wysyłką.Wykonanie werku prima sort,nawet swan neck na pokładzie..Do rzeczy.Przy odkręcaniu śrubki zapadki beczki,rzeczonej łeb się urwał reszta została w mostku.Nie mam narzędzi do wykręcania,ani zegarmistrza nie bateryjkarza w moim mieście.Myślę-co mi szkodzi,wymienię cały mostek.Po wymianie wszystko ok.Odchyłka -1 s na dobe.Podobnie jak w  w oryginale Pana Guntera.Ale że dekiel przeszklony i widać inny szlif na mostku od anitasa,po zastanowieniu wywalam drugi mostek i balans.Oczywiście wywalone zastąpiłem anitasem.Nawet lepiej wygląda wizualnie.Powiem więcej.Odchyłek mierzenia czasu większych niż oryginał nie stwierdziłem.Wszystkie części pasują idealnie.Odnoszę wrażenie,że w tym przedziale cenowym (swiss) hehe jest tłuczony w jednym miejscu gdzieś na wschodzie,tylko różne są ceny importu....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.