Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

novicyusz

co to za zegarek?

Rekomendowane odpowiedzi

Szanowni i Mili Państwo, jestem tu zupełnie nowy. Świat zegarków jest dla mnie czymś nieznanym, toteż proszę o wyrozumiałość...

Chciałbym zapytać się Szanownych Expertów: co to jest za model zegarka, który zamieszczam na zdjęciach. [Niestety nie dysponuję lepszymi fotografiami (zbliżeniami)].

I pytanie od razu do tego tematu - czy takie modele są sprzedawane zawsze na szerokich paskach? (jak długo żyję na tym świecie nie widziałem w  żadnym salonie zegarków, które byłyby prezentowane na takich paskach).

Czy to są jakieś specjalistyczne paski? Dla kogo dedykowane?

Uprzejmie proszę o pomoc (i wyrozumiałość dla młodziana...), ale przede wszystkim co to za prezentowany MODEL?

Mateusz

post-110647-0-59576800-1569346916_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drodzy Użytkownicy Forum!

Myślałem, że sprawa z odgadnięciem co to za zegarek będzie dla Was przysłowiową "pestką", ale widzę że jest to nie lada wyzwanie dla tęgich głów z dziedziny zegarmistrzostwa.

Proszę nie myśleć, że "podbijam temat" (bo on przecież widnieje na pierwszej stronie forum i nie mam takiej potrzeby by to czynić).

Jednakże udało mi się jeszcze nieco powiększyć (trzykrotnie) materiał którym dysponuję i obrócić go przodem (widok frontowy).

Naprawdę, więcej już nie potrafię wycisnąć i nie dam rady zrobić lepszych zbliżeń.

Ja nie jestem expertem, ale gołym okiem widać, że zegarek jest raczej z ubiegłego wieku (jeśli pasek jest oryginalny, to zużycie /przetarcia/ świadczą że ma z dobrych kilkanaście lat).

Ponadto widać logo firmy (ja nie znam się na markach, ale Experci chyba widzą bez okularów co to jest za produkcja).

No i na mój gust jest to zegarek mechaniczny na nakręcanie (czyli nie automat i nie quartz), który posiada datownik.

Biorąc pod uwagę, że w ubiegłym wieku fabryki nie klepały zegarków jak szalone, to sądzę, że przedział do trafienia w sedno się szczęśliwie zawęża...

Ludzie, pomóżcie!

Czekam na jakieś podpowiedzi...

Mateusz

post-110647-0-40078100-1569772286_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiadając na pytania o paski:

Rzadko zegarki są sprzedawane na tego rodzaju paskach, nie ma natomiast najmniejszego problemu, żeby taki pasek dokupić, np. pattini.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.