Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Michał20

Gdzie Odnowić Atalntica Worldmastera...?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Michał20

Cześć

Sprawa przedstwia się tak:

Otrzymałem po dziadku jego zegarek Atlantic Worldmaster zegarek jest w kiepskim stanie, ale wciąz cieszy oko i ma sój urok:):lol:;)

zacznijmy od koperty

-poobijana liczne ubytki w chromie...

-zakrętka stan bdb

-no i szkiełko...pamiętam dokładnie że jak byłem małym biegającym lolem to dziadkowi coś sie stało z zegarkiem, ale w tedy mi to latało... heh napewno było peknięte szkiełko i raczej w tedy cos dostało się na tarcze woda czy cos innego po prostu jest wyblkała na obrzeżach

-i wałsnie szkiełko jest chyba nie orginalne a jesli i tak to trzeba je wymienic bo jest starsznie porysowane...

-i ta nieszczęsna tarcza...

-bransoleta jest wyswihtana na wszystkie strony...trzeba było by jais ładny pasek atalntica kupić:lol:

Moje pytanie brzmi gdzie znajduja sie serwisy zegarmistrzowskie gdzie odawia sie zegarki tego typu. Zakłady juz sprawdzone i z dobra renomą.

No i najwazniejsze jaki jest koszt odnowienia zagarka:)

Pozdrawiam i prosze o odp i jakies ewentualne namiary.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
zacznijmy od koperty

-poobijana liczne ubytki w chromie...

-zakrętka stan bdb

-no i szkiełko...pamiętam dokładnie że jak byłem małym biegającym lolem to dziadkowi coś sie stało z zegarkiem, ale w tedy mi to latało... heh napewno było peknięte szkiełko i raczej w tedy cos dostało się na tarcze woda czy cos innego po prostu jest wyblkała na obrzeżach

-i wałsnie szkiełko jest chyba nie orginalne a jesli i tak to trzeba je wymienic bo jest starsznie porysowane...

-i ta nieszczęsna tarcza...

-bransoleta jest wyswihtana na wszystkie strony...trzeba było by jais ładny pasek atalntica kupić:lol:

:shock: ....hmmmm.....ze 200-400zł renowacja. W zasadzie wszystko trzeba wymienić :wink:

......bo mechanizm pewnie od wody zaśniedział lub nawet zardzewiał.

Tarcza do wymiany, szkiełko też.......najtańszy będzie pasek - około 15 zł na allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Michał20

sprostowanko, zegrak ma dobry mechanizm tz chodzi, tylko sie zatrzymuje trzeba stuknąc w szkiełko. A jak patrzyłem pod dekielek to wszystko jest ok jakby z fabryki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.