Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

mops

Problem z datownikiem ETA f06 111

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 
mam problem z datownikiem ETA f06 111 w tissocie, datownik działa teoretycznie prawidłowo jednak liczba nie wskazuje stabilnie tylko w zależności od ruchu ręki przesuwa się w górę i w dół o około 2-3mm co sprawia ze tarcza przysłania 1/3 liczby. Co można poradzić w takim wypadku ? Z góry dziękuję za odpowiedź i przepraszam jeśli napisałem w złym miejscu. Jestem tu nowy :) pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcesz to sam naprawiać?

Pierścień datownika stabilizowany jest sprężystą blaszką, mogła się złamać, albo poluzować.  Najlepiej oddać go do zegarmistrza, może to być banalne dokręcenie śrubki, albo wymiana części lub całego mechanizmu, nowy kosztuje ok. 100 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Być możę spróbuję zajrzeć jednak nie bardzo mogę wyciągnąć wałek. Robiłem to w miyocie ale z ETY nigdy nie wyciągałem, orientujesz się może jak go wyjąć ? W załączniku fotka. Z góry dziękuję

https://www.google.com/search?q=eta+f06.111&sxsrf=ACYBGNQLdT5ylYAsukmtRPIl6Jd1o3LC-g:1578484194473&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwilvMft9_PmAhVwpIsKHbUjCkEQ_AUoAXoECAsQAw&biw=1366&bih=625#imgrc=KP8tTb1UWU_gqM 

tu jest zdjęcie mechanizmu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 99 % naciskasz dźwigienkę w miejscu wskazanym strzałką i wyciągasz wałek.

post-21240-0-40612000-1578488797.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie w ten sposób próbowałem i niestety nic, wałek trzyma. Masz może jakiś inny pomysł ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.