Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
keszel

Galwanizernia w Łodzi, niklowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, mam pytanie. Czy zna ktoś z Was jakąś dobrą, w miarę tanią galwanizernię w Łodzi, lub okolicach, która podjęłaby się poniklowania kilku niewielkich elementów (nie jest to koperta, ale części od starego zegara i tarcza od starego telefonu). Zaznaczam, że chodziłoby mi o niklowanie na wysoki połysk, bo tak było w oryginale, a nie chromowanie. Pytałem w kilku miejscach, ale nigdzie takim prywatnym malutkim zleceniem nie są zainteresowani. Wiem, że wielu miało do czynienia z niklowaniem, chromowaniem kopert, więc może coś kto coś będzie wiedział, gdzie mógłbym się z tym udać w łódzkim. Z góry wielkie dzięki za podpowiedź.  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj, w Łodzi to nie znam, ale w Warszawie jest firma Galvano na ul. Bokserskiej i oni to właśnie oprócz złocenia, srebrzenia, niklują na wysoki połysk ( jak przedmiot będzie przygotowany do niklowania taki będzie efekt późniejszy !)  Polecam warto znajdź telefon w necie i zadzwoń czy odbiorą i nadadzą przesyłkę,, polerują aaale lepiej dać im gotowy wypolerowany przedmiot, może odpłatnie wypolerują? Nie napisałeś z jakiego metalu są wykonane te przedmioty ponieważ w Galvano niklują tylko na mosiądzu i tylko z mosiądzu usuwają nikiel, srebrzenie, złocenie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
W dniu 19.01.2022 o 08:48, graver napisał(-a):

Witaj, w Łodzi to nie znam, ale w Warszawie jest firma Galvano na ul. Bokserskiej i oni to właśnie oprócz złocenia, srebrzenia, niklują na wysoki połysk ( jak przedmiot będzie przygotowany do niklowania taki będzie efekt późniejszy !)  Polecam warto znajdź telefon w necie i zadzwoń czy odbiorą i nadadzą przesyłkę,, polerują aaale lepiej dać im gotowy wypolerowany przedmiot, może odpłatnie wypolerują? Nie napisałeś z jakiego metalu są wykonane te przedmioty ponieważ w Galvano niklują tylko na mosiądzu i tylko z mosiądzu usuwają nikiel, srebrzenie, złocenie

Super, bardzo dziękuję za pomoc. Znajdę telefon i zadzwonię, zapytam czy jest taka opcja, żeby im wysłać, ewentualnie wybiorę się do Warszawy, jak będę miał czas, w sumie daleko nie mam. Tak, mosiądz. Jednego elementu od telefonu nie ruszałem, nie szlifowałem, więc nie jestem pewny, ale sądząc po wadze i po tym co miejscami minimalnie wyłazi przy odpryskach niklu to raczej też mosiądz, chyba że to jakiś podkład z miedzi pod niklem, ale wydaje mi się, że mosiądz. Sprawdzę. Jeszcze raz dziękuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj, kiedyś dałem do zdjęcia niklu z kareciaka, zdjeli bardzo ładnie natomiast po zdjęciu mosiądz NIE JEST SPOLEROWANY!! Powierzchnia metalu wygląda jak po piaskowaniu i należy papierkować by w efekcie końcowym spolerować na błysk umyć w benzynie ekstrakcyjnej i dopiero zawieźć, tak najlepiej czytaj najtaniej! Zadzwoń do nich tel. 22 857 37 37 powiedz że polecił cię np złotnik że ci zależy wypytaj czy zdejmą nikiel i przygotują do niklowania itd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi