Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MAX55

A.W.W. Co MASS

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ,

Jestem w posiadaniu kieszonkowego zegarka < Waltham > , zegarek ,, chodzi ,, - sprawny , a jednak nie do końca . W tym miejscu muszę dodać , iż jestem kompletnym dyletantem , po prostu nie znam się na starych zegarkach - ten jednak zaciekawił mnie swą oryginalną budową , a konkretnie - odkręcanym frontem , i podnoszonym werkiem .

Pomimo , iż bez trudu znalazłem informacje o tej firmie , to jednak o tym konkretnym modelu niewiele . Wszystko byłoby jasne , gdybym mógł odczytać numer seryjny tej ,, kieszonki ,, - niestety , mechanizm nie daje się podnieść , stawia opór po małym już uniesieniu ..

Z wiadomych więc względów , nie próbuję użyć większej siły , by go otworzyć . Czy któryś z Panów miałby jakiś pomysł , jak podnieść werk ? , a może już z samych zdjęć , można coś więcej powiedzieć o tym zegarku ?

ZEG 1.jpg

ZEG 2.jpg

013.jpg

ZEG 3.jpg

ZEG 4.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pociągnij koronkę do góry, jak wyjdzie to wtedy mechanizm da się otworzyć w pełni.Teraz wałek blokuje 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam , 

Próbowałem zrobić , jak doradzał Pan z Niemiec , niestety , bez skutku . Niestety też , nie pomógł zegarmistrz , który po prostu , uczciwie przyznał , że nie da rady otworzyć werku ... 

Nie ukrywam , że chcę zegarek sprzedać , wiem jednak , że dobrą cenę uzyskują wybrane modele tej firmy , jednak aby się o tym przekonać , muszę znać numer fabryczny czasomierza - a ten jest umieszczony właśnie na werku ...

Może ktoś z Panów coś jeszcze doradzi ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do innego zegarmistrza podejść trzeba bo ten coś nie kumaty 

Pierwszy zegarek 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Dziękuję , oświecił mnie Pan , mam nadzieję , że również powie to zegarmistrz .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi