Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Rumcajs997

Casio Edifice EFV-100L-1AVUEF - 40mm czy 42mm?

Rekomendowane odpowiedzi

Siema,

Właśnie dotarł do mnie Casio zakupiony tutaj- https://www.timestore.pl/Casio-Edifice-5535?utm_source=ceneo&utm_medium=referral&ceneo_cid=d041b3c4-e115-fd9a-a7d3-90bfe9038457

Problem polega na tym, że opis mówi o 42mm kopercie. Takie wymiary pokazuje również strona producenta. A jak zmierzyłem ten zegarek, to ma on 40mm.

Widzę, że na etykiecie doczepionej do paska, jest inna litera niż w opisie ofert, zamiast EFV-100L-1AVUEF, mam EFV-100L-1AVUDF , problem jest tego typu, ze ten model z D praktycznie nie istnieje na google, coś tam mi znalazło chyba z Indii czy nie wiem skąd.

Czy to tylko literówka i producent się pomylił na swojej stronie, a teraz każdy kopiuje, czy dostalem jakas wersję z Indii 40mm, której reszta świata nie ma?

Pozdro

20220421_160434.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z zegarkiem wszystko jest ok. 40mm ma koperta, 42 z koronką. Błędem w opisie bym się w ogole nie przejmował. Nawet na stronie Casio:

EFV-100L-1AV | CASIO

ten model jest skrócono opisany. Timestore ma oryginalne zegarki, sam u nich kupowałem.

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co oni mają za zwyczaje w Casio, zeby podawać rozmiar z koronka? Na youtube pod filmami widzę sporo ludzi wkurzonych, ze Casio w ch... tnie z tym wymiarem. 40mm trochę małe na mojej ręce się wydaje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi