Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
jimmibaton

Rolex Datejust 41 Blue 126300 - recenzja

Rekomendowane odpowiedzi

Blue side of the King

Niebieski jest jednym z moich ulubionych kolorów, dlatego często na moim nadgarstku goszczą zegarki z tarczą w tymże kolorze. Zastanawiałem się, czy jest sens pisania kolejnej recenzji Rolexa, który rozmiarami jest zbliżony do modelu, który opisywałem jakiś czas temu. Prawie roku potrzebowałem na podjęcie decyzji o napisaniu recenzji modelu Datejust 41. Uświadomiłem sobie, że to zupełnie inny zegarek niż model Oyster Perpetual 39. Dodatkowym bodźcem, który sprawił, że stukam teraz palcami w klawiaturę jest fakt, że obecny model posiadam od nowości. W obecnej sytuacji związanej z zegarkami Rolex jest to fakt, o którym należy wspomnieć, ponieważ od ponad 2 lat popyt na zegarki tej marki jest większy niż podaż, co komplikuje otrzymanie wymarzonego zegarka wprost z salonowej witryny. Należę do grona szczęściarzy, którzy na zamówiony zegarek czekali mniej niż 6 miesięcy. Sam odbiór zegarka w salonie wymagał wcześniejszego umówienia się na dany dzień i godzinę. Podczas oględzin nowego Rolexa i rozliczenia salon został zamknięty dla innych klientów, co powodowało, że mogłem poczuć się na swój sposób wyjątkowo. Tarcza w salonowym oświetleniu wydawała się dość jasna, ale widząc szlif słoneczny, byłem pewny, że będzie ona niczym kameleon zmieniała swój odcień.

Jak z perspektywy prawie roku oceniam swój egzemplarz modelu Rolex 41? Tego dowiecie się z mojej recenzji.

https://2gwatchblog.com/pl/rolex-datejust-126300-recenzja-2/

e8ac013df2f98e458ed1e5391c6f7dc5.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez jimmibaton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Fajna recenzja. Przyjemnie się czytało. Zazdroszczę rozterek zakupowych na tym poziomie 🙂 Niech Ci dobrze służy. Szczerzę życzę zakupu modelu z karbowanym bezelem. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi