Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
B1d1

Pomoc przy wyborze

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów chciałbym poprosić was o doradztwo w sprawie zakupu nowego zegarka nie bedzi to mój pierwszy ani drugi nabytek a 14 w tej chwili nie mniej muszę uspokoić wewnętrznego demona który domaga się kolejnego czasomierz i mówi mi że go potrzebuje 😉 obecnie mieszkam w holandii i poznałem tam pewnego handlarz ma on na dzień dzisiejszy  kilka zegarków z drugiej ręki w bardzo dobrym stanie które już oglądałem i muszę z pośród nich wybrać 1 cena za każdy to 300 euro czyli 1350 zl przeznaczeni codzienne/kino,restauracja,basen/tshirt,koszula a zegarki to 

1.Bulova devil zielona na branzolecie + gumowy pasek

2.Glycine Combat Sub GL0278

gumowy pasek bezel i koronka w materiale brąz czerwonawy bezel

3.Glycine ten sam model na branzolecie szary bezel kopus również wpadający w szrośc

4.Seiko Turtle SRPD21 Great White Shark niebieski na branzolecie

5.Seiko Prospex save the ocean/samurai niebieski na branzolecie

Pomóżcie który najleprzy w stosunku jakoś cena ponieważ ciężko mi zdecydować 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
21 godzin temu, B1d1 napisał(-a):

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów chciałbym poprosić was o doradztwo w sprawie zakupu nowego zegarka nie bedzi to mój pierwszy ani drugi nabytek a 14 w tej chwili nie mniej muszę uspokoić wewnętrznego demona który domaga się kolejnego czasomierz i mówi mi że go potrzebuje 😉 obecnie mieszkam w holandii i poznałem tam pewnego handlarz ma on na dzień dzisiejszy  kilka zegarków z drugiej ręki w bardzo dobrym stanie które już oglądałem i muszę z pośród nich wybrać 1 cena za każdy to 300 euro czyli 1350 zl przeznaczeni codzienne/kino,restauracja,basen/tshirt,koszula a zegarki to 

1.Bulova devil zielona na branzolecie + gumowy pasek

2.Glycine Combat Sub GL0278

gumowy pasek bezel i koronka w materiale brąz czerwonawy bezel

3.Glycine ten sam model na branzolecie szary bezel kopus również wpadający w szrośc

4.Seiko Turtle SRPD21 Great White Shark niebieski na branzolecie

5.Seiko Prospex save the ocean/samurai niebieski na branzolecie

Pomóżcie który najleprzy w stosunku jakoś cena ponieważ ciężko mi zdecydować 

Wiele zależy od tego jakie już posiadasz. Co do "okazyjności" zakupu, to sam musisz poszperać w necie i ocenić, gdzie ta okazja rzeczywiście jest, bo handlarz nie handluje dla Twojej przyjemności, ale dla zysku. Jeżeli tzw. okazja, to jedyne kryterium, to musisz sobie sam poradzić. Polecam do porównania oferty w sklepie Jomashop (USA). Jeżeli jednak zależy Ci na sensownym powiększeniu kolekcji, to jak już pisałem musiałbyś podać listę swoich trzynastu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacznijmy od edc

Hamilton khaki field H70605993

seiko snk809k1
Casio mudman 95001ER

Następnie na zmianę 
Citizen Promaster NY0040-09W
Casio duro
Invicta pro diver
Orient mako AA0003R

bardziej galowo
SEIKO Premier SNP133P1

Orient sun and moon RA-AK0309B10B
citizen tsuyosa NJ015081Z
Seiko presage SRPD37J1
Bulowa lunar pilot 96B258

pamiątka po dziadku 

ilinois signamatic

Na tę chwilę to wszystko co posiadam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dobrałbym do tego Bulovę. Takiej koperty jeszcze nie masz a i zieleń w innym odcieniu, niż w Seiko Presage. Miałbyś też chyba napęd Miyoty, niby nie rewelacja, ale jednak solidny. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję bardzo za sugestie czasami po prostu dobrze jest posłuchać opinii innych zdecyduje się właśnie na nią Dziękuję Ci bardzo 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
35 minut temu, B1d1 napisał(-a):

Dziękuję bardzo za sugestie czasami po prostu dobrze jest posłuchać opinii innych zdecyduje się właśnie na nią Dziękuję Ci bardzo 

Mam nadzieję, że pomogłem. :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi