Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
nav

Alternatywa dla Aqua Terra

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 9.10.2023 o 21:34, szuwi napisał(-a):

AT to dobry wybór. W podobnym budżecie znajdziesz używanego ale w dobrym stanie Rolexa OP lub Explorera (u mnie właśnie ex wygrał z AT). 

W dniu 10.10.2023 o 14:07, TomASH napisał(-a):

Nie zapomnijmy również o Eternie KonTiki czy Tudorze Black Bay. 

W dniu 10.10.2023 o 15:54, Autor1984 napisał(-a):

... zarówno Omega, Rolex, GS i wspomniana Eterna(np. 1222.41.41.0217) są w moim odczuciu zegarkami typowo sportowo - eleganckimi, które pasują na każdą okazję, co dla mnie nie jest takie oczywiste w przypadku IWC. To oczywiście subiektywne odczucie, którym pragnąłem się z Wami podzielić ;)

A myślałeś może o PRO PILOT X CALIBRE 400 Orisa?

ORIS.jpg

Wpis ten traktuję, jako uzupełnienie tematu, niekoniecznie jego zakończenie, bo alternatyw dla tytułowej Omegi Aqua Terra może być więcej. Czytając teraz jesienne wpisy, swoje jak i Wasze widzę, że efekt poszukiwań wpisał się i w Wasze propozycje i początkowo założone wymagania. Poszukiwania zakończyły się na Explorerze, zegarku którego w ogóle nie brałem pod uwagę. W salonie przymierzałem Oyster Perpetual, natomiast kiedy przymierzyłem Explorera, to już wiedziałem że znalazłem zegarek. Aqua Terra uniwesalna, ale tarcza w Exp czytelniejsza, a to dla mnie podstawowe kryterium, bo zegarki traktuję użytkowo. Wiem że Omega wypuściła też wersje że szlifem słonecznym, ale nie spodobały mi się, tak jak tarcza z paskami. AT trochę grubsza. Oba mechanizmy myślę top, jak na codzienny użytek. Reszta podobna, różnice czysto subiektywne.

IMG20231012135020.jpg

IMG20240809163151.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla przeglądających ten wątek - świetna alternatywa to nowy Longines Conquest w rozmiarze 38mm

spacer.pngspacer.png

Edytowane przez sirikeeton

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi