Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
filipt5r

Gs-1100 alternatywny pasek, branzoleta

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem, jako użytkownik gs 1100 stwierdzam z przykrością że pasek nie pasuje do reszty. 

Sam pasek super miękki wygodny i w ogóle ale cały zegar jest ciężki i jedno z drugim nie gra. 

Szukam ale nie widzę żadnych opcji zmiany tego stanu rzeczy. 

Na allegro są jakieś adaptery  https://allegro.pl/oferta/oryginalny-adapter-bransolety-gs-1000-gs-1001-gs-1-13628226506

Czy to oznacza że pod taki adapter mogę założyć branzolete która nie jest dedykowana do tego zegara? 

Paski wątpię żeby jakiekolwiek inne pasowały ale może się mylę? 

Szkoda, zegar fajny a noszenie go nie sprawia jakoś radości = zegar niefajny

Edytowane przez filipt5r

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Baaardzo dawno temu popełniłem taki filmik. Niestety dawno nie miałem już do czynienia z GIEZami i nie jestem pewien, czy podcięcia pod pasek w GIEZie GS-1100 i GS-1150 są takie same. Prawdopodobnie tak, ale pewności nie mam. Pamiętam, że było trochę rzeźbienia z tą bransoletą, ale efekt końcowy to wynagrodził. Chyba najładniejsza bransoleta w całej linii G-Shock, z jaką miałem do czynienia. Jednak nie są to tanie rzeczy - w tamtym czasie te 6 lat temu kosztowała około 450zł, jak dobrze pamiętam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
20 godzin temu, TomG80 napisał(-a):

Baaardzo dawno temu popełniłem taki filmik. Niestety dawno nie miałem już do czynienia z GIEZami i nie jestem pewien, czy podcięcia pod pasek w GIEZie GS-1100 i GS-1150 są takie same. Prawdopodobnie tak, ale pewności nie mam. Pamiętam, że było trochę rzeźbienia z tą bransoletą, ale efekt końcowy to wynagrodził. Chyba najładniejsza bransoleta w całej linii G-Shock, z jaką miałem do czynienia. Jednak nie są to tanie rzeczy - w tamtym czasie te 6 lat temu kosztowała około 450zł, jak dobrze pamiętam.

To dzisiaj pewnie cena razy dwa. 

W zasadzie nieistotne bo pewnie i tak już dawno nic nie jest dostępne? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, filipt5r napisał(-a):

To dzisiaj pewnie cena razy dwa. 

W zasadzie nieistotne bo pewnie i tak już dawno nic nie jest dostępne? 

Tego nie wiem, należałoby pytać w Krainie Czasu lub Świecie zegarków. Numer części Casio to 10350905.

10350905 Casio GS-1300M-1A bracelet.jpg

Edytowane przez TomG80

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 godzin temu, TomG80 napisał(-a):

Tego nie wiem, należałoby pytać w Krainie Czasu lub Świecie zegarków. Numer części Casio to 10350905.

10350905 Casio GS-1300M-1A bracelet.jpg

Zapytam, dziękuję, branza piękna 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi