Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Polikarpus

Citizen Promaster Diver BN0168-06L - bezel, luz czy nie luz ?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć !

Niedawno stałem się posiadaczem Citizena Promaster Diver BN0168-06L i zauważyłem dziwne zjawisko:

kiedy pukam w bezel (ten obrotowy pierścień :) ) wówczas słychać taki dźwięk jakby metal uderzał o metal.

Pytanie czy to normalny stan w tym modelu, czy też mój egzemplarz ma większy niż normalnie luz ?

Może ktoś z Was ma podobny zegarek i może sprawdzić jak to wygląda u niego ?

Pozdrawiam serdelecznie :)

Edytowane przez Polikarpus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam BN0151-17L czyli bliźniaka. Bezel pod naciskiem chodzi w górę i w dół (kiwa się, chybocze czy nie wiem jak to jeszcze nazwać) i oczywiście stuka przy tym metalicznie, kiedy napotka opór.

Do tego mój ciężko się obraca. I jeszcze aluminiowa wkładka - u mnie już porysowana. Ten bezel, to chyba najgorszy bezel jaki miałem (Amfibii nie liczę 😉 ) ale taki chyba urok tego modelu.

Wrażeń jak w Zelosie, czy w Seiko albo w innych, droższych zegarkach nie oczekuj, bo ta niska cena skądś się jednak bierze.

W bardzo podobnej wersji mechanicznej z tytanową kopertą (NY0100-50ME) działa to już o niebo lepiej.

Tym niemniej mojego Promastera i tak go bardzo lubię.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpowiedź 😁

Też lubię ten zegarek, jest prosty i nie wymaga specjalnego zachodu, poza karmieniem go promieniami słońca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi