cytochrom 45 #1 Napisano 8 Lipca 2024 Jak w tytule - fajna ETERNA z lat 40tych w słusznym rozmiarze i oryginalnym stanie. Koperta chromowana, ostra, 36,3 mm bez korony, stalowy dekielek. Mechanizm manualny na pięknym chodzie, kamienie w szatonach, trzyma czas we wszystkich pozycjach, Wysokość ze szkłem około 9 mm. Pasek skórzany. Stan oceniam jako 7 (uwzględniając wiek) - są ryski na bezelu na 9, tarcza jest piękna i oryginalna ale pojawia się patyna i lekkie starzenie w górnej części (indeksy 12-1). Cena 900 złoty, wysyłka inpost wliczona lub odbiór osobisty (Wrocław lub Gdańsk) 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cytochrom 45 #2 Napisano 18 Lipca 2024 bump 0 Od wielu już lat liczne wypowiedzi uczonych i fantastów obracają się wokoło pytania: ,,Czy poza Ziemią istnieje życie rozumne?''. Słysząc je mam ochotę spytać, skąd bezwzględna pewność, że na samej Ziemi istnieje to rozumne życie Adam Wisniewski - Snerg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach