Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
DoMikee

Witam wszystkich

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Nazywam się Dominik, zaczynam swoją przygodę z kolekcjonowaniem zegarków. Zauważyłem, że to bardzo wciąga, szukanie w sieci, na targach, butikach staroci itd.

Póki co mam kilka mniej znanych marek i trochę materiału roboczego aczkolwiek dopiero wchodzę głębiej w temat.

Jeśli ktoś ma jakieś rady dla nowicjusza, byłbym wdzięczny.

Pozdrawiam serdecznie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, witamy na forum, jestem przekonany, że znajdziesz tu mnóstwo ciekawych informacji i zostaniesz z nami na dłużej!

Napisz coś więcej o Twoim zbiorze i materiale roboczym - masz na myśli części, które posłużą do zrobienia czegoś nowego?

W dniu 5.09.2024 o 13:49, DoMikee napisał(-a):

Jeśli ktoś ma jakieś rady dla nowicjusza, byłbym wdzięczny.

Bądź cierpliwy, otwarty, nie zrażaj krytyką i miej dystans do siebie 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
18 godzin temu, Krzysztof Skórka napisał(-a):

Cześć, witamy na forum, jestem przekonany, że znajdziesz tu mnóstwo ciekawych informacji i zostaniesz z nami na dłużej!

Napisz coś więcej o Twoim zbiorze i materiale roboczym - masz na myśli części, które posłużą do zrobienia czegoś nowego?

Bądź cierpliwy, otwarty, nie zrażaj krytyką i miej dystans do siebie 🙂

Tak, dokładnie. Szkiełka, bransolety, mechanizmy, tarcze, koperty itp. itd. Nie wiem na ile to szrot, na ile coś przydatnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez qry
      Witam wszystkich,

Jestem początkowym miłośnikiem zegarków, poszukuje coś dla siebie, mam nadzieje, że na tym forum znajdę odpowiednie wskazówki i pomoc przy wyborze swojego zegarka.

• Przez uhrenlieber
      Witajcie, jestem dziewczyną mam 16 lat (rocznik 99, czyli chyba już rzadkość z taką pasją )
      Pasjonuję się starymi zegarami od listopada 2013 roku (dokładnie od haloween ale to zbyt długa historia)
      Mam 3 zegary ścienne (555 Shanghai China Clock Company, drugi chyba Kienzle (dziwna sygnatura, temat jest gdzieś na forum, nie pisany przez mnie) i trzeci zegar to wagowy sbs Feintechnik. Oprócz tego 3zegarki: Zarja 17 jewels, Wostok 18 jewels i Glasshutte SPEZMATIC 26 Rubis. Na zegarkach tak średnio się znam, więc jak napisałam źle nazwę to przepraszam.
      O zegarach trochę jednak wiem, naprawialam Metrona sasiadce
      Ale niestety jeszcze "profesjobalistą" nie jestem więc liczę na Waszą pomoc w razie potrzeby
      Pozdrawiam
    • Przez Behapowiec
      Od jakiegoś czasu zaglądam tutaj w celu zasięgnięcia wiedzy na temat marek i modeli zegarków. Wczoraj zarejestrowałem się jako użytkownik.

Pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.