truskawa446 0 #1 Napisano 15 Września 2024 (edytowane) Dzień dobry. Miałam styczność z takim budzikiem. W internecie znalazłam informację o tym, iż został wyprodukowany 1960-1979 i że ma fosforyzowanie numery i wskazówki. Czy to możliwe że jest on z radem? Delikatnie był podświetlony w ciemności. Będę wdzięczna za pomoc. Edytowane 15 Września 2024 przez truskawa446 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 28278 #2 Napisano 15 Września 2024 jest, tu masz film z takim samym 0 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
truskawa446 0 #3 Napisano 15 Września 2024 2 minuty temu, oszolom napisał(-a): jest, tu masz film z takim samym Jak bardzo jest to niebezpieczne? Spałam obok niego ze 4 noce… 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 28278 #4 Napisano 15 Września 2024 nie jest niebezpieczne. można normalnie użytkować. niebezpieczne to było ręczne malowanie tarcz radem/wdychanie drobinek etc. tu jest za szkłem, nie ma ryzyka dla zdrowia. 0 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rafsr71 2200 #5 Napisano 15 Września 2024 47 minut temu, truskawa446 napisał(-a): Jak bardzo jest to niebezpieczne? Spałam obok niego ze 4 noce… Nie ma żadnego niebezpieczeństwa. Można by się martwić gdyby substancja ze wskazówek dostała się w jakiś sposób do organizmu. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
truskawa446 0 #6 Napisano 15 Września 2024 3 minuty temu, Rafsr71 napisał(-a): Nie ma żadnego niebezpieczeństwa. Można by się martwić gdyby substancja ze wskazówek dostała się w jakiś sposób do organizmu. A przez dotykanie samego zegarka? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
oszolom 28278 #7 Napisano 15 Września 2024 45 minut temu, truskawa446 napisał(-a): A przez dotykanie samego zegarka? nic nie grozi. 1 Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach