Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
MarcinEck2

Witam Wszystkich ponownie, po dłuższym czasie nieobecności

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, byłem przez dłuższy czas użytkownikiem czy też uczestnikiem tego gremium, potem porobiły się jakieś problemy techniczne i ostatecznie, po pewnym czasie wizyt jako gość wreszcie zarejestrowałem się  ponownie, pod lekko zmienionym nickiem. Dwa słowa o mnie - jestem krakowianinem, od kilku lat tzw. "stypendystą ZUSu"), dosyć nałogowo kolekcjonuję vintage'owe pióra wieczne (ze wskazaniem na pelikany).

Mój park maszynowy to : Longines Hydroconquest, Tissot PRC 200 (jedyny kwarc), Orient Bambino, Orient Kamasu II, Seiko 5, Citizen Promaster, i wreszcie kostka "Vistula" czyli zegarek, który swego czasu narobił sporo hałasu...

Moje preferencje zegarkowe (ale bez fanatyzmu) : automat, WR min. 100m (choć 2 tego nie spełniają), dobra, długotrwała luma, średnica raczej 38-39 mm, choć mam i 42, najchętniej na bransolecie (ale Seikacz i Vistula są na paskach). Jak widać głównie szwajcarskie i japońskie. Cyferblaty zazwyczaj czarne (wyjątek to Kamasu i Vistula). Fajny jest przeźroczysty dekiel (u mnie tylko Seiko). Wybory raczej budżetowe, może tylko Longines z nieco wyższej półki, ale on jest najstarszy i z okresu, kiedy miałem lepsze dochody, teraz pan Zus zmusza do wstrzemięźliwości 🙂. Nie mam jakichś wymarzonych czasomierzy (ale jak mi ktoś zechce sprezentować nm. Tudora BB, to jestem chętny :-). Chciałbym jeszcze jakiegoś Eco-drive'a i ewentualnie z komplikacją GMT, może z białą tarczą... Zastanawiem się nad chińczykami typu San Martin czy Addiesdive...

Liczę na dalsze ciekawe wymiany zdań, posty, opinie, zapytania i odpowiedzi, chwaliposty itd...

Miłego poranka, dnia i całego weekendu, no i wszystkiego, co później... !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
19 godzin temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Witamy z powrotem na forum :)

Dziękuję za przywitanie, a przede wszystkim dziękuje Administracji za szybką, niezawodną i uprzejmą pomoc. Pozdrawiam Wszystkich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ależ ten świat wirtualny jest mały 😉. Cześć Marcinie 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
5 minut temu, Markol napisał(-a):

Ależ ten świat wirtualny jest mały 😉. Cześć Marcinie 🙂

Cześć Marku. Zegarki i pióra. Skąd my to znamy 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi