Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Mar82

Cześć

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Ostatni raz byłem tu w 2012 r. z pytaniem "czy Timex czy Lorus" (kupiłem wtedy Lorusa).

Przez ostatni rok złapałem na dobre bakcyla i jestem teraz chory. Uzależnienie to ciężka choroba, mało tego - jeszcze żonę w to wciągnąłem.

Kilka zegarków sprzedałem, by zrobiły miejsce, a aktualnie mam: 

Omega x Swatch MoonSwatch (Mission to the Moon)

Timex Expedition North Titanium TW2V54000

Baby Dreadnought (od Timefactors)

RZE Fortitude GMT

Casio G-Shock GW-M5610U-1ER

Citizen Promaster Land Racer CB5920-86E

Seiko 5 Sports SNZG13K1

Casio G-Shock G-Squad GBD-200-9ER (aktualnie u żony)

Miałem wcześniej kilka Timexów, Lorusa, Skmei dla żartów, zamówiłem kilka modelów Invicta, które natychmiast zwróciłem (poniosło nas), miałem kilka Pagani Design (klon Speedmastera i Daytony) - ale sprzedałem, bo dziwnie się w nich czułem.

Seiko 5 z tej kolekcji jest najstarszy - kupiłem go i miałem spokój... W szufladzie wtedy leżał Timex Expedition Rugged oraz Lorus z tańszym paskiem (oryginalny znosiłem). Spokój trwał kilka lat. Zauważyłem rysy na hardlexie. Postanowiłem kupić G-Shocka. Najpierw była to kostka DW-5600E, ale niedawno sprzedałem ją i kupiłem 5610U. Korciło mnie, żeby kupić teraz tego japończyka 5000U, ale rozmyśliłem się, starczy mi ten. G-Shock miał być na spacery z psem. No i zaczęło się wtedy, no bo trzeba mieć coś jeszcze "tak normalnie". Upatrzyłem sobie Hamiltona, ale nie było mnie stać. Trochę więcej pracy, fuch, no i ostatecznie i tak skończyłem na Casio GA-2100 "CasiOak" (cały czarny - sprzedałem niedawno, bo nic nie widziałem - bez sensu zegarek), a potem Timex Expedition North Titanium. No i poszło.... "Kermit", niedługo potem impulsywnie (wraz z żoną) dwa MoonSwatche, potem w nagrodę sobie sprawiłem Citizena, niedługo potem RZE z UltraHexem, a od kilku dni mam "Baby" Dreadnoughta. 

Miałem na celowniku Sinna 556 I RS, ale nie mogłem pogodzić się z cena/jakość (bo różne rzeczy czytałem/widziałem), no i... głównie to cena. Myślę znowu o Hamiltonie Khaki Field Auto.... 

Pozdrawiam wszystkich!

PS. jak mogłem zapomnieć -- "grzałka" mi się odpaliła, bo chciałem znaleźć i kupić zegarek Bourne'a, czyli Tag Heuer Link Chronograph CT1111 BA0550. Oczywiście nigdzie go nie ma, na chrono widziałem go jak jakiś japoński komis go miał, ale 3-4k za coś z drugiego końca świata... No niezbyt mi się to wydawało wtedy (teraz się zastanawiam :D).

Edytowane przez Mar82

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, Piotr Piątkowski napisał(-a):

Nawrót choroby, też tak miałem kiedyś. Teraz jużna dobre. Witamy z powrotem emoji106.pngemoji6.png

Przewlekłe są upierdliwe.

"Człowiek tyle jest wart, ile warte są sprawy, którymi się zajmuje." Marek Aureliusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi