Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Krzysztof Skórka

Jak się najlepiej dostać do Max-Schmeling-Halle w Berlinie

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, wybieram się w piątek na koncert, czy ktoś podpowie jak najlepiej dostać się pod Max-Schmeling-Halle? Czy faktycznie najlepiej dojechać metrem do stacji Eberswalder Straße (U2)? I gdzie najlepiej zostawić samochód?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zależy skąd jedziesz. Ja wybierając się do Berlina (jadąc z okolic Zielonej Góry),aby uniknąć tragicznej jazdy samochodem po takim molochu, zawsze zostawiam auto we Frankfurcie nad odrą przy dworcu PKP (na ulicy Ferdinand Strasse, lub piętrowym parking), jadę pociągiem Regionalnym do Berlina - na bilecie Brandemburg Berlin Tickets ( kupując przez internet 33Euro) na którym, też można poruszać się całą komunikacją  miejską po Berlinie bez ograniczeń bodajże od 9 do 3 rano dnia następnego w 5 osób. Wysiadam na Alexander Platz i tak jak piszesz U2 na Eberswalder Straße i mały spacerek do hali  Max-Schmeling. W okolicach stacji Eberswalder dwa kultowe miejsca gastronomiczne - kebab Rüyam Gemüse Kebab (dla mnie najlepszy kebab w Berlinie) i Konnopke's Imbiss (currywurst). Jak samochodem, czego nie polecam to zostawiałem samochód na parkingu przy ostbanhoff i dalej komunikacją miejską. Mam nadzieje, że pomogłem. Udanego koncertu!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przerywnik muzyczny😉

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W końcu dojechaliśmy pod samą halę i zaparkowaliśmy uliczkę obok. A kebap rzeczywiście smaczny 😉

IMG_2275.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi