Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Fiere

Chrono24 - przepolerowany zegarek

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć.

Robiłem w życiu już wiele zakupów na Chrono24, ale chyba pierwszy raz naciąłem się na nieuczciwego kupca.

Kliknąłem przez Chrono24 ciekawego The Citizen AQ1000-66E full set w rozsądnych pieniądzach z Australii.

aq1000-66e-3.jpg.9ecb463f2251b09187aa8cadc683104c.jpg\

Stan wg kupca: „almost mint condition”, zdjęcia też wyglądały w miarę OK. Po dwóch miesiącach czekania przychodzi do mnie przepolerowane „cudo”, gdzie komuś chyba powłoka Duratect wadziła i pojechał część bransolety ręcznie, jakąś szczotą czy innym zmywakiem.

264970230_NowyObrazmapabitowa.thumb.jpg.b6a2b3df2bd54e4fba2cab62341e0a64.jpg

Reszta zegarka (polerowana koperta z boku) też w porównaniu do wielu Citizenów z Duratect, jakie przerobiłem wygląda jak za mgłą i wg mnie nie jest to factory finish.

Niby niezbyt drogi zegarek (poniżej 3 tys. PLN + cło + VAT), ale mimo wszystko boli, bo samemu głupio mi to teraz puścić komukolwiek.

Temat zgłosiłem do sprzedającego (który milczy) oraz do Chrono24, ale jestem ciekaw, czy mieliście podobne przypadki i jaki był ich finał.

Edytowane przez Fiere

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

podpinam się pod temat bo właśnie zamierzam zrobić swój pierwszy zakup na Chrono24 i jakieś tam obawy mam. Sprzedawca z Japonii, kilka tys. pozytywnych opinii  ale jak to w życiu bywa może być różnie. 

Jak jest z procedurą zwrotu gdyby coś okazało się "nie halo" i jak wygląda sprawa ewentualnych opłat celnych , VAT , firma kurierską itp. ?

Z tego co mi wiadomo do przesyłki z Japonii (zegarek plus koszty wysyłki)  powinienem dodać jeszcze ok 25 %. Czy te koszty zawsze są nieuniknione czy to różnie z tym bywa ? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chrono24 absolutnie nie należy się bać. Większość sprzedawców używanych zegarków z Japonii, takich jak np. Closer czy Watchnian, posiada bogate oferty, sklepy stacjonarne oraz uczciwie opisaną ofertę. Często mam wrażenie, że delikatnie polerują zegarki przed wysyłką, ale robią to w bardzo profesjonalny sposób.

Dodatkowe koszty, o których mówisz, to VAT w wysokości 23% + cło (parę złotych) oraz obsługa celna (około 100 PLN) i obecnie są to koszty raczej nie do uniknięcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi