Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

gizmo36

CZY TO PIĘKNY OKAZ

Rekomendowane odpowiedzi

Przedstawiam wam zegarek damski który dostałem od ojca prawdopodobnie jest złoty,dokładnie nie wiem,nie znam również jego nazwy.Wygląda na dosyć stary.Prosze o opisanie tego zegarka przedstawiam fotografie dziękuje http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...bbbfda549a.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...f156acc282.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jest złoty tylko pozłacany 20 micron... najlepiej gdybyś go otworzył i zrobił fotkę mechanizmu...

// Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Przedstawiam wam zegarek damski który dostałem od ojca prawdopodobnie jest złoty,dokładnie nie wiem,nie znam również jego nazwy.Wygląda na dosyć stary.Prosze o opisanie tego zegarka przedstawiam fotografie dziękuje

Moim zdaniem trzeba sie zastanowić, czy nowym użytkownikom forum nie trzeba by dawać na wstępie instrukcji zadawania pytań.

1. Nieważne jest od kogo zegarek dostali.

2. Nieważne jest że zegarek wygląda na: złoty, stary, drogocenny itp.

3. Oprócz zdjęć wyglądu zewnętrznego do rozpoznania i opisu _najważniejsze_, a czasem _niezbędne_ jest zdjęcie *mechanizmu zegarka*.

Z tych zdjęć można dowiedzieć sie tylko, że zegarek jest pozłacany, brakuje mu wskazówki sekundowej i ma założoną paskudną koronkę.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
rozebrałem ten zegarek i dotaje fotki

No żeby wszyscy tak prezentowali zegarek, to ocena byłaby zabawą.

Jest to zegarek pozłacany, ogólnie mało wartościowy. Producenta trudno będzie tu znaleźć, ale to nie ma w zasadzie żadnego znaczenia. Mechanizm z wychwytem cylindrowym, o niezbyt dużej jakości, bardzo popularny w pierwszej połowie XXw. Jest to zegarek stary, ale nie ma w zasadzie wartości kolekcjonerskiej, a najwyżej sentymentalną, jak był własnością kogoś z rodziny.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A koronke rzeczywiscie ma przednia

FORZA Robert!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotr,bardzo dziękuje za identyfikację tego zegarka,pozdrawiam wszystkich formułowiczów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czemu do kosza/ takich zegarkow jest w obiegu sporo i w przyzwoitym stanie osiagaja cene ok. 100 zl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Borys, miałem na myśli że temat zamknięty pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.