Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
XAVIER7

Który Tissot PRX?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Zupełnie mnie do siebie nie przekonała ta wersja PRX ze stali damasceńskiej. Przerost formy nad treścią. Poprzez wzór stali zagubiono zupełnie czystość, prostotę i geometrię formy. Do tego ten pasek!  I to w zegarku projektowanym do zintegrowanej bransolety. Przecież to całość ma błyszczeć stalą! Na tym polega po części urok tego zegarka. Moim zdaniem wyszła ,,cepelia", a nie zegarek w stylu Genty. Zdecydowanie nie mój gust. 

Edytowane przez XAVIER7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze, ze albo się go kocha albo nienawidzi ;)

Mnie się podoba i to bardzo, byłem o krok od zamówienia 🤭

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
51 minut temu, Petru23 napisał(-a):

Widze, ze albo się go kocha albo nienawidzi ;)

Mnie się podoba i to bardzo, byłem o krok od zamówienia 🤭

Do nienawiści mi daleko. Jestem raczej zdziwiony tym pomysłem idącym pod prąd idei, która leżała u podstaw stworzenia pierwowzoru tego zegarka. To, że mnie się nie podoba o niczym nie przesądza.

Na pewno są ludzie jak, choćby Ty, którym się podoba. Część z nich nawet go kupi. I bardzo dobrze!

Gdybyśmy wszyscy mieli jeden gust chodzilibyśmy ,,umundurowani" jak towarzysze Mao. Byłoby monochromatycznie i bardzo nudno. A tak? Świat jest bardziej kolorowy. 👍

641255387_4c904ce4-9f45-433b-8944-d005f1fc5639.jpg

Edytowane przez XAVIER7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co sądzicie o wersji z włókna węglowego?

IMG_0838.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Adam53 napisał(-a):

A co sądzicie o wersji z włókna węglowego?

Moim zdaniem ma te same wydumane przez marketingowców Tissota mankamenty, co wersja ze stali damasceńskiej. Wystarczy spojrzeć i porównać na dobrze doświetlonych zdjęciach. Rzecz gustu...

Dla mnie zwycięzca jest jeden. Do tego dwa lub trzy razy tańszy od reszty! 🙂 Gdybym nawet dostał za darmochę takie "kolekcjonerskie" zegarki w prezencie od firmy (węglówkę i damast), to zaraz bym je sprzedał. 😜

38815215-c9eevufk4akobiisz0qncnnv-ExtraLarge.jpg

nvi215aqsx7d1.jpeg

641255387_4c904ce4-9f45-433b-8944-d005f1fc5639.jpg.b52916756e06c9ab3c0dbc33b993b178.jpg

Edytowane przez XAVIER7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdyby mialy standardowe tarcze ze zwykłej wersji wyglądałyby lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mi się wydaje, że wzór stali na tarczy pasuje cały efekt. Strasznie naćkane tego

Tu wygląda zdecydowanie lepiej.

tissot_prx_damascus_2025_003_ch24.thumb.jpg.a32d8a718f123c88f236229f38e0c669.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Petru23  Bo zdjęcie wykonane pod ostrym kątem. Weź pod uwagę, że przy ewentualnym zakupie będziesz miał mocno ograniczone pole wyboru tarczy. Każdy zegarek ma inny wzór stali. W sklepie stacjonarnym będzie bardzo dobrze dobrze jak Ci dadzą do wyboru 2 takie zegarki. A jak kupisz w sieci, to zależy od szczęścia z jakim wzorkiem dostaniesz tarczę. 

Edytowane przez XAVIER7

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko można. Tylko pytanie ile lat będziesz się bawił w zamawianie i odsyłanie? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi