Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

GrzecH

zakup na ebay'u a płatność kartą kredytową lub Pay

Rekomendowane odpowiedzi

ja to tylko allegro- nigdy nie próbowałem na ebay zagranicznym....

Mam na myśli całą procedure.

Załóżmy loguję się na ebay'u i chcę kupić zegarek.

Czy do pey pala coś potrzębuję? logowanie? hasła?

a przelew do pokemona?

jeśli na konto zrobię przelew to czy coś płacę dodatkowo? jak to wygląda?

Proszę od strony technicznej o informacje...

Cło doliczają?

załóżmy kupuję Samuraja za 178$ plus 28$ przesyłka.

Co dalej..............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dokładnie to samo - dotychczas tylko Allegro a chciałbym i czasem coś z zagranicy ściągnąć więc się przyłączam do prośby :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz mieć konto na PayPalu (weryfikacja przez przelew z karty kredytowej)

Musi być wypukła.

Jeżeli masz już konto na ebayu, to klikasz KupTeraz (BuyNow) i pokazuje ci guzik Zapłać (PayNow), klikasz...

Przekierowuje Cie na strone PayPala. Logujesz się.

Masz swoją aukcję - ew. musisz dopisać koszty wysyłki, potem Confirm i ..... ściąga z karty Ci kasę. :mad:

Potem już tylko czekać :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Aha no i nie kupować broń Boże kilku na raz - cło, VAT z automatu..... :razz:

Aha no i jeszcze kurs PayPala jest wyższy niż średni NBP (nie pamiętam ile, bo to się zmienia każdego dnia, ale strzelam, ze nawet do 10-12 groszy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Gierma

Wiele osob nie chce sprzedawac osobom z nie potwierdzonym przez PayPal adresem, zwiazane jest to z obawa przed oszustwami.

Aby miec pelne konto na PayPalu nalezy sie zarejestrowac, poczta przychodzi pismo od nich na adres, nalezy zweryfikowac stacjonarny nr telefonu (dzwoni automat) i zweryfikowac konto (przesylaja dwie male kwoty). Tak procedura wyglada w UK - przy transakcjach zawieranych przez PayPal wtedy jestes jako "verified PayPal member".

I mozesz szalec z zakupami :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie musisz.zależy od sprzedającego i sposobu akceptacji płatności

Masz swoją aukcję - ew. musisz dopisać koszty wysyłki, potem Confirm i ..... ściąga z karty Ci kasę.

te konta są ze sobą powiązane. nie przypominam sobie żebym kiedyś 'dopisywał' coś.

to się dzieje 'automagicznie' przed zalogowaniem do paypal'a jak poprosisz (przy kupnie kilku przedmiotów) o 'fakturę' (invoice) sprzedającego. zaleta ebay'a to właśnie paypal. udokumentowane przelewy już na poziomie serwisu aukcyjnego.

Aby miec pelne konto na PayPalu nalezy sie zarejestrowac, poczta przychodzi pismo od nich na adres, nalezy zweryfikowac stacjonarny nr telefonu

pełne już masz gdy podasz nr karty kredytowej. ale startujesz z limitem (mały nie jest).

konto jest verified i odblokowanie limitu na nieskończoność+1 polega na przelewie małej kwoty na paypal'a i weryfikacji z bilingiem karty.

z paypala nie dostałem ani jednego listu i nikt nie dzwonił a już trochę przez niego pieniędzy przepłynęło.

a kupowanie większej liczby przedmiotów jak najbardziej ma sens.zależy oczywiście co i skąd.

Please leave the internet. Forever.

Thank you.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Wiele osob nie chce sprzedawac osobom z nie potwierdzonym przez PayPal adresem, zwiazane jest to z obawa przed oszustwami.

Aby miec pelne konto na PayPalu nalezy sie zarejestrowac, poczta przychodzi pismo od nich na adres, nalezy zweryfikowac stacjonarny nr telefonu (dzwoni automat) i zweryfikowac konto (przesylaja dwie male kwoty). Tak procedura wyglada w UK - przy transakcjach zawieranych przez PayPal wtedy jestes jako "verified PayPal member".

I mozesz szalec z zakupami :mrgreen:

Zweryfikowac adres w PayPalu możesz tylko w UK i w D

reszta Europy nie...

Pytałem się PayPala...

ale do tej pory nie miałem problemów nawet jak sprzedawca pisał, że tylko zweryfikowany moze kupic....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Zweryfikowac adres w PayPalu możesz tylko w UK i w D

reszta Europy nie...

Pytałem się PayPala...

reszta europy się nie zgadza z powyższym.

PayPal napisał co należy zrobić żeby mieć zweryfikowane konto w swoim FAQ.

Thank you.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie musisz.zależy od sprzedającego i sposobu akceptacji płatności

Po pierwsze pytanie było o PayPal' date=' a po drugie przelew w Polsce na zagraniczne konto kosztuje ~ 100 zł (od około 400 EURO) a PayPal nic.... Więc odpowiedz sobie sam.... :razz:

Masz swoją aukcję - ew. musisz dopisać koszty wysyłki, potem Confirm i ..... ściąga z karty Ci kasę.

te konta są ze sobą powiązane. nie przypominam sobie żebym kiedyś 'dopisywał' coś.

Jeżeli kupujący zaznaczył koszty wysyłki dla np.: tylko USA i jest to 6 $ i nie ma opcji Worldwide i nie ma opcji Polska to f-ra automatycznie zrobi się z 6 $

wtedy czasami jest opcja, ze mozesz dopisac koszty wysyłki inne (nie wiem co musi zaznaczyć sprzedający)

Aby miec pelne konto na PayPalu nalezy sie zarejestrowac' date=' poczta przychodzi pismo od nich na adres, nalezy zweryfikowac stacjonarny nr telefonu[/quote']

pełne już masz gdy podasz nr karty kredytowej. ale startujesz z limitem (mały nie jest).

Nie w Polsce

konto jest verified i odblokowanie limitu na nieskończoność

Nie w nieskonczoność tylko do limitu karty

+1 polega na przelewie małej kwoty na paypal'a i weryfikacji z bilingiem karty.

to jest tylko weryfikacja karty.

Adres masz dalej nie zweryfikowany

z paypala nie dostałem ani jednego listu i nikt nie dzwonił a już trochę przez niego pieniędzy przepłynęło.

A co to ma wspólnego???

a kupowanie większej liczby przedmiotów jak najbardziej ma sens.zależy oczywiście co i skąd.

Nie ma najmniejszego bo dostaniesz cło+VAT z automatu.

sprawdzone z autopsji. :mrgreen:

Human ty mieszkasz w PL czy gdzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość tessio
ale do tej pory nie miałem problemów nawet jak sprzedawca pisał, że tylko zweryfikowany moze kupic....

...ja miałem, nie wysłał aparatu i zwrócił pieniądze. Poza tym mylisz weryfikację konta z weryfikacją adresu :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Po pierwsze pytanie było o PayPal

Pytanie było o zakupy na ebayu.

z kartą kredytową nie masz powiązanego adresu właściciela?

A co to ma wspólnego???

ano to że moje konto jest zweryfikowane i operuję środkami bez problemów bez weryfikacji adresu.

sprawdzone z autopsji

żaden automat mi nic nie dał prócz coca-coli. może akurat ta paka co teraz idzie ~miesiąc leży i czeka na oclenie bo do tej pory nie miałem z tym problemów.

Thank you.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

human

z kartą jest oczywiście powiązany adres ale prawdą jest też,że to dwie różne rzeczy. żeby mieć pełną weryfikację musisz potwierdzić kartę i adres, to że po potwierdzieniu karty przy twoim koncie pojawił się napis zweryfikowany nie oznacza , że masz pełną weryfikację.

to że operujesz środkami jest normalne natomiast to ,że nie miałeś nigdy problemu wynika tylko z tego , że nigdy nie trafiłeś na sprzdawcę który zastrzegał iz nie sprzedaje jeżeli kupujący nie ma potwierdzonego adresu.

mi to się zdażyło tylko raz ok. 1,5 roku temu i też dostałem spowrotem pieniądze.

takwięc z reguły potwierdzenie karty wystarczy,a z cłem i vat-em też różnie bywa, cła nie płaciłem nawet przy 10 sztukach a VAT dostawałem przy jednej, jak się nie dogadasz ze sprzedawcą żeby ci odpowiednio opisał paczkę to ci za wszystko VAT dowalą.

Jedyne czego nie można zrobić, to nie można myśleć, że czegoś nie można zrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PayPal w Polsce można mieć zweryfikowany. Dotyczy to zarówno użytkownika, jak i karty.

Wielu sprzedających z USA nie chce sprzedawać ani wysyłać na nie zweryfikowany adres.

Do mnie PayPal zgłosił się propozycją weryfikacji ( nie-do-odrzucenia ) po przekroczeniu pewnego poziomu obrotów. Od tej pory mam konto specjalne w PayPal.

Twoje konto PayPal zostało zweryfikowane

Masz teraz status zweryfikowanego użytkownika serwisu PayPal. Oprócz podniesionego poziomu bezpieczeństwa, dodatkową korzyścią jest to, że kupujący i sprzedający cenią Twój status użytkownika zweryfikowanego, który potwierdza przejście procedury bezpieczeństwa w systemie PayPal.

Twój status użytkownika: Zweryfikowany

Oznacza to, że Twoja karta została połączona z Twoim kontem i potwierdzona oraz że możesz wysyłać nieograniczone kwoty pieniężne ze swojego konta PayPal.

Korzystam z multibanku i ich wirtualnej karty kredytowej VISA, działającej na zasadzie prepaid - czyli przed płatnością ładujesz z konta. Tą kartą można płacić w sieci jak normalną VISĄ.

tutaj też trochę w temacie:

http://www.zegarkiclub.pl/forum/viewtopic....highlight=karta

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Gierma

(...)

ano to że moje konto jest zweryfikowane i operuję środkami bez problemów bez weryfikacji adresu.

Z karta jest powiazany adres. Ale dla PayPala czy Ebaya jest to tak wazne jak dla mnie liczba ziaren piasku na Saharze.

Wielu sprzedawcow NIE wysle paczki na nie zweryfkowany adres. Czemu kazesz mi powtarzac?

Co do limitow... W pewnym momencie sie wlaczaja i np przy moich ostatnich transakcjach z Pokemonyu musialem ustalic zrodla finansowania z dwoch kont i dwoch kart - niezaleznie, po to, by nie czekac az sie z-clear-uja e-czeki (sorry za slownictwo). Znow - walka z fraudsterami.

Nie wiem gdzie robiles transakcje, ale wiem gdzie ja i na jakie kwoty, a zrobilem ich sporo na calym swiecie.

Czesto placac - nie wierze, ze nie zauwazyles pol podczas placenia za rzeczy z Ebaya, w PayPalu, do znizki, kosztow przesylki (nawet jak jest faktura) i ubezpieczenia...

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
...jak się nie dogadasz ze sprzedawcą żeby ci odpowiednio opisał paczkę to ci za wszystko VAT dowalą.

jak sie najlepiej dogadac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
PayPal w Polsce można mieć zweryfikowany. Dotyczy to zarówno użytkownika, jak i karty.

Nieprawda. Tylko kartę.

Pisałem do PayPal 2 razy...

Adres możesz zweryfikowac tylko w Angli i Niemczech

Wielu sprzedających z USA nie chce sprzedawać ani wysyłać na nie zweryfikowany adres.

NIe spotkałem się, ale to możliwe

Do mnie PayPal zgłosił się propozycją weryfikacji ( nie-do-odrzucenia ) po przekroczeniu pewnego poziomu obrotów. Od tej pory mam konto specjalne w PayPal.

Może tylko dlatego....

Normalny śmiertelnik nie może zweryfikowac adresu.

Napisz do PayPal jak nie wierzysz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz ....

No i co z tego?

Możesz mieszkać gdzie indziej....

A co to ma wspólnego???

Ja też' date=' ale adresu dalej nie mam.... :razz:

sprawdzone z autopsji

żaden automat mi nic nie dał prócz coca-coli. może akurat ta paka co teraz idzie ~miesiąc leży i czeka na oclenie bo do tej pory nie miałem z tym problemów.

ok. czyli dam Ci kasę i kupisz mi 10 sztuk tego o co poproszę tak? :lol:

I pytałem czy żyjesz w PL, bo wydaje mnie się, że nie.... ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieprawda. Tylko kartę.

Nieprawda, że nieprawda :P:)

Jak Oni napiszą do Ciebie to zweryfikują. Raczej sam zostajesz zaproszony do weryfikacji i wysyłania do PayPal-a skanu dokumentu tożsamości i rachunku za opłaty komunalne, celem weryfikacji m.in adresu. Nie ma to nic wspólnego z kartą kredytową, ale z obrotami na koncie. Powyżej pewnych obrotów -> wpłat na Twoje konto, PayPal prosi Cię o weryfikacje. Chodzi m.in o przepływy pieniężne w obrocie międzynarodowym.

Tak więc dopóki przesyłasz i otrzymujesz kwoty poniżej ustalonego limitu PayPal może faktycznie pozostanie głuchy na prośbę o weryfikacje, ale powyżej limitu - przestanie przesyłać pieniądze, jeśli się nie zweryfikujesz - nawet w Polsce.

Weryfikacja ma tą zaletę, że jesteś wiarygodny dla kupującego i sprzedającego, PayPal obejmuje Ciebie i Twoich klientów programem Paypal protection

_________
Klaudiusz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieprawda. Tylko kartę.

Nieprawda, że nieprawda :P:)

Jak Oni napiszą do Ciebie to zweryfikują. Raczej sam zostajesz zaproszony do weryfikacji i wysyłania do PayPal-a skanu dokumentu tożsamości i rachunku za opłaty komunalne, celem weryfikacji m.in adresu. Nie ma to nic wspólnego z kartą kredytową, ale z obrotami na koncie. Powyżej pewnych obrotów -> wpłat na Twoje konto, PayPal prosi Cię o weryfikacje. Chodzi m.in o przepływy pieniężne w obrocie międzynarodowym.

Tak więc dopóki przesyłasz i otrzymujesz kwoty poniżej ustalonego limitu PayPal może faktycznie pozostanie głuchy na prośbę o weryfikacje, ale powyżej limitu - przestanie przesyłać pieniądze, jeśli się nie zweryfikujesz - nawet w Polsce.

Weryfikacja ma tą zaletę, że jesteś wiarygodny dla kupującego i sprzedającego, PayPal obejmuje Ciebie i Twoich klientów programem Paypal protection

Kold ok :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ale jak sam napisałeś, powyżej pewnych obrotów....

Czyli zwykły śmiertelnik nie może o to wystąpić, albo poprosić itp.

O to mi chodziło.

Możliwość jest ale dla wybranych.

Jesteś jedyną osobą jaką znam i ma zweryfikowane konto {adres}.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też tak myślałem i jak idiota szukałem wypukłej po tym jak mnie przerzucili do Pekao S.A z BPH...i co i to nie jest prawda...mam karte plaską MBANK i płace swobodnie z Paypal.Ważne aby autoryzacja odbywała się bez PIN kody tylko za tkw.podpisem....

Używam paypal od około 1,5 roku ..Zarejstrowałem się na ebay.de później na hamerykańskim paypal.....wtedy miałem karte wypukłą ...którę po przejsciu do innego banku wyrejestrowałem

Zadzwonilem do mbank ,pani (w przeciwieństwie do emerytek z pekao sa) odrazu zidentyfikowała moją potrzebę (wiedziała co to jest paypal) i zapytała o limit do transakcji internetowych .......podałem i od okoł o5 miesięcy płace w USA/Niemcach i ostatnio w Tajwanie....

W moim przekonaniu bezpieczne dla kupującego ,dość droga zabawa dla sprzedające ale to świadomy wybór

Pozdrawiam

Musi być wypukła.

Jeżeli masz już konto na ebayu, to klikasz KupTeraz (BuyNow) i pokazuje ci guzik Zapłać (PayNow), klikasz...

Masz swoją aukcję - ew. musisz dopisać koszty wysyłki, potem Confirm i ..... ściąga z karty Ci kasę. :mad:

Potem już tylko czekać :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Aha no i nie kupować broń Boże kilku na raz - cło, VAT z automatu..... :razz:

Aha no i jeszcze kurs PayPala jest wyższy niż średni NBP (nie pamiętam ile, bo to się zmienia każdego dnia, ale strzelam, ze nawet do 10-12 groszy)

---------------------------------------------------

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Picek

Witam

Mam maly problem z paypalem. Mam polskiego paypala i tego w uk. Nie chce nic kupowac ani sprzedawac na paypalu, moze pozniej a z racji tego ze jestem w uk to na przyszlosc ta weryfikacja chcialbym miec zrobioną. Problem w tym, ze pracuje w specyficznym miejscu, gdzie takze mieszkam i mam bardzo duzy problem zeby odebrac telefon ten normalny, nie komorkowy, pracuje tam bardzo duzo osob a jakbym powiedzial menadzerowi, ze zakaldam cos na ich adres czy cos i maja do mnie oddzwania to by mnie powiesil za jaja.

Wyczytalem na forum, ze oddzwania jakis automat, czy cos, a danych przeciez swoich a tym bardziej karty czy to oczywiscie ze nie podam nikomu, zeby ktos to za mnie mogl zrobic.

Czy ktos odbieral ten telefon do potwierdzenia adresu i karty debetowej od paypala i moglbym mi powiedziec jak to wyglada?

Wiecie moze jak to zweryfikowac w inny sposob, zeby zwiekszyc limit przesylania pieniązkow?

Pozdrawiam

Picek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mieszkam w Anglii juz jakis czas i zeby stac sie "verified" potrzebowalem tylko karte debetowa(maestro). Nikt do mnie nie dzwonil i karty kredytowej tez nie mam. Wrzucasz swoje detale bankowe na PayPal, oni przelewaja dwie male sumy na twoje konto. Potem zeby zweryfikowac konto wpisujesz te dwie sumy w miiejsce do tego przaznaczone i po zawodach. Tak to wygladalo w moim przypadku.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam

Mam maly problem z paypalem. Mam polskiego paypala i tego w uk. Nie chce nic kupowac ani sprzedawac na paypalu, moze pozniej a z racji tego ze jestem w uk to na przyszlosc ta weryfikacja chcialbym miec zrobioną. Problem w tym, ze pracuje w specyficznym miejscu, gdzie takze mieszkam i mam bardzo duzy problem zeby odebrac telefon ten normalny, nie komorkowy, pracuje tam bardzo duzo osob a jakbym powiedzial menadzerowi, ze zakaldam cos na ich adres czy cos i maja do mnie oddzwania to by mnie powiesil za jaja.

Wyczytalem na forum, ze oddzwania jakis automat, czy cos, a danych przeciez swoich a tym bardziej karty czy to oczywiscie ze nie podam nikomu, zeby ktos to za mnie mogl zrobic.

Czy ktos odbieral ten telefon do potwierdzenia adresu i karty debetowej od paypala i moglbym mi powiedziec jak to wyglada?

Wiecie moze jak to zweryfikowac w inny sposob, zeby zwiekszyc limit przesylania pieniązkow?

Pozdrawiam

Picek

Do mnie nikt nie dzwonił.

Rzeczywiście jak pisał Klod powyżej jakiejś kwoty sami cie weryfikują.

Ja mam teraz tytuł.:

Typ konta: Specjalne

Status konta: Zweryfikowany

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Blaz

W moim przypadku przelali jeden mały grosz na konto i po jakimś czasie miałem status: zweryfikowany. Słyszałem, że ten telefon wykonują w przypadku niemieszkania w kraju, z którego pochodzisz, z którego masz obywatelstwo. Jednak nie zweryfikowałem tej informacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.